ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Προτάσεις για καλύτερη πρόσβαση για εργαζόμενους και ασθενείς

* Τι ζήτησαν από το αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2016 0:20

 

Σειρά προτάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας εργαζομένων και ασθενών στον χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αλλά και γενικότερα για την αναβάθμιση της καθημερινότητας στην πόλη, στο πλαίσιο της μελέτης αστικής κινητικότητας που εκπόνησε ο Δήμος Λαρισαίων, κατέθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΠΓΝΛ.

Ήδη, τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου ξεκίνησαν κύκλο επαφών με φορείς της πόλης, προκειμένου οι προτάσεις τους να γίνουν πραγματικότητα.

Έτσι, ο σύλλογος προτείνει μεταξύ άλλων η τελευταία αναχώρηση του αστικού λεωφορείου από το ΠΓΝΛ να γίνεται στις 11.10 το βράδυ. Σήμερα, η τελευταία αναχώρηση είναι στις 10.45, όταν η βάρδια των εργαζομένων τελειώνει στις 11.

Προτείνεται επίσης η σύνδεση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τόσο με το σταθμό των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Λάρισας όσο και με αυτόν του ΟΣΕ, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα εργαζόμενοι και ασθενείς που έρχονται από άλλες πόλεις.

Ζητείται να υπάρξουν ειδικές γραμμές του αστικού για τους υπαλλήλους του ΠΓΝΛ, προτείνοντας παράλληλα και ενδεικτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των δύο γραμμών που εξυπηρετούν σήμερα τη μετακίνηση από και προς το νοσοκομείο.

Απαραίτητη θεωρείται επίσης η στενή συνεργασία Δήμου, ΚΤΕΛ και Σωματείου για τη διαπίστωση της ανάγκης, πιλοτικής εφαρμογής και οριστικοποίησης των βελτιωτικών παρεμβάσεων. Ζητείται επιπρόσθετα η πιστή εφαρμογή των δρομολογίων από και προς το ΠΓΝΛ.

Βασικό μέλημα του Σωματείου είναι οι βελτιωτικές παρεμβάσεις και στις δύο στάσεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα, με παράλληλη ένταξή τους στις «έξυπνες στάσεις», στο πλαίσιο της τηλεματικής που ήδη εφαρμόζεται. Για το συγκεκριμένο ζήτημα επίκειται συνάντηση της διοίκησης του Σωματείου με τους αρμόδιους και του Δήμου Λαρισαίων.

Για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας, προτείνεται - σε συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου και το δήμο – να ληφθεί η απαραίτητη πρόνοια ώστε η άφιξη και η αναχώρηση των ΑμΕΑ αλλά και των ατόμων με προβλήματα κινητικότητας να γίνεται με άνεση και ασφάλεια.

Προτείνεται επίσης η δημιουργία πεζοδρόμου από την περιοχή της Νεάπολης (διασταύρωση περιφερειακής Ε92) έως την Ιατρική, όπου μέσω αυτής οι διαβάτες θα προσεγγίζουν με ασφάλεια το ΠΓΝΛ.

Τέλος, προτείνεται η δημιουργία ποδηλατοδρόμων από την είσοδο – έξοδο της Ιατρικής Σχολής έως και την πλατεία Νεάπολης και σύνδεση με το δίκτυο που θα αναπτυχθεί. Ποδηλατόδρομοι προτείνεται να δημιουργηθούν επίσης από και προς το ΤΕΙ.

Επισημαίνεται ότι οι προτάσεις του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αφορούν και στο σύνολο της βελτίωσης της κινητικότητας στη Λάρισα, τόσο σε σχέση με την αστική συγκοινωνία όσο και με τους εξωτερικούς χώρους κίνησης των πεζών και τους ποδηλατοδρόμους.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass