ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΕ - ΕΚΑΒ

Στο ΕΚΑΒ ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αγιάς!

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2016 8:30

Ξεκίνησε ήδη η συνεργασία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των αποφάσεων για τον καλύτερο συντονισμό των δύο υπηρεσιών, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη λειτουργία των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης την περασμένη εβδομάδα του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδη Μυλωνά, ενώ επίκειται η ανακατανομή του προσωπικού αλλά και προσλήψεις οδηγών ασθενοφόρων που θα διατεθούν για την κάλυψη ελλείψεων που υπάρχουν σε Κέντρα Υγείας, με χαρακτηριστικότερες αυτές στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.

Οι αλλαγές ξεκινούν από το Κέντρο Υγείας Αγιάς, καθώς αναμένεται να παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ ασθενοφόρο που είχε προμηθευτεί το Κέντρο Υγείας μέσω ΕΣΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες του ΕΚΑΒ.

Οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας Αγιάς θα καλύπτονται πλέον από το δεύτερο ασθενοφόρο που έχει στη δύναμή του το Κέντρο και το οποίο αποτελεί δωρεά οικογένειας από την Αγιά. Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο, σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Χάμο, περνάει από συντήρηση αυτές τις μέρες (μπαταρία, λάστιχα κλπ.), καθώς έμεινε σε ακινησία το τελευταίο διάστημα, αλλά μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής, καθώς έχει καταγράψει διαδρομές μόλις 40.000 χιλιομέτρων.

Μιλώντας στην «Ε», ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Νέστορας Αντωνίου, τόνισε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΥΠΕ με το ΕΚΑΒ, έχουν ήδη παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ, τέσσερα παλαιότερα και οχτώ πρόσφατα, ασθενοφόρα, που αγοράστηκαν μέσω ΕΣΠΑ, ενώ με τις διαδικασίες ανακατανομής προσωπικού και τις προσλήψεις οδηγών ασθενοφόρων, θα καλυφθούν στο εγγύς μέλλον ανάγκες των Κέντρων Υγείας, τόσο στον Τύρναβο, όσο και στους Γόννους.

Παράλληλα, ο κ. Αντωνίου επανέλαβε ότι θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα τομείς του ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα, αλλά και στην Αγιά, κατά τα πρότυπα του τομέα ΕΚΑΒ της Ελασσόνας.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

Πάντως, οι εξελίξεις και οι εξαγγελίες των τελευταίων ημερών, έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, καθώς το σωματείο τους, αφενός διαμαρτύρονται γιατί δεν κλήθηκαν στις πρόσφατες συσκέψεις του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ στην περιοχή και αφετέρου εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που θα στελεχωθούν οι υπό ίδρυση τομείς του ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα και την Αγιά.

Σε σχετική τους ανακοίνωση αναρωτιούνται συγκεκριμένα :

«Πώς θα καλυφθούν οι νέοι Τομείς-Βάσεις, από ποιους συναδέλφους θα γίνουν μετακινήσεις-μετακινήσεις από άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα; Μήπως η διοίκηση έχει στο μυαλό της να καλυφθούν από τους οδηγούς ΟΤΑ και Πυροσβεστικού Σώματος; Ποιος θα έχει την ευθύνη της κάλυψης των Τομέων αυτών;».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass