ΔΙΠΛΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΛ ΚΑΙ ΤΟ ΙΑΣΩ

Χάρισαν ζωή με τον θάνατό τους

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2017 22:30

Ζωή με τον θάνατό τους προσέφεραν, ένας 71χρονος Λαρισαίος και μια 56χρονη Βολιώτισσα, που άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από νοσηλεία, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και στη ΜΕΘ του ΙΑΣΩ Λάρισας, αντίστοιχα.

Αρχικά, γιατροί των δύο Μονάδων ενημέρωσαν τις οικογένειες των αποβιωσάντων δοτών για τη δυνατότητα δωρεάς οργάνων. Ετσι, συγγενείς έλαβαν τη γενναία αλλά και συγκινητική παράλληλα απόφαση να εγκρίνουν τη δωρεά οργάνων των οικείων τους, με απώτερο σκοπό να σωθούν άλλοι ασθενείς που αναμένουν σε λίστες ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα.

Με τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), η πρώτη ιατρική, μεταμοσχευτική, ομάδα έφθασε στη Λάρισα από τα Γιάννενα, λαμβάνοντας τους δύο νεφρούς από τον 71χρονο, μετά από επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο.

Η δεύτερη ιατρική ομάδα έφθασε στο ΙΑΣΩ από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας τους δύο νεφρούς και το ήπαρ της 56χρονης, με την επέμβαση να ολοκληρώνεται χθες τα ξημερώματα. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τα μοσχεύματα στην Αθήνα όπου ανέμεναν λήπτες προκειμένου να γίνουν οι μεταμοσχεύσεις.

Όπως είναι γνωστό, χιλιάδες ασθενείς (νεφροπαθείς κ.α.) παραμένουν για καιρό στις λίστες αναμονής προκειμένου να γίνουν λήπτες οργάνων από δωρεά και να βελτιωθεί η ζωή τους. Ωστόσο, παρά την οξύτητα του προβλήματος, η πολιτική των μεταμοσχεύσεων δεν είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα μας, ούτε αποτέλεσε πραγματική προτεραιότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με αποτέλεσμα οι «γέφυρες ζωής» επί της ουσίας να προκύπτουν μετά από πρωτοβουλίες μερίδας γιατρών.

Να σημειωθεί τέλος πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται διπλή δωρεά οργάνων από τη Λάρισα και παράλληλα, η πρώτη δωρεά από το ΙΑΣΩ.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass