ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

Τρίτη αιτία θανάτου τα εγκεφαλικά στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2017 15:36

Ξεκίνησε χθες στη Λάρισα και συνεχίζεται από σήμερα Δευτέρα έως και τις 15 Σεπτεμβρίου στη Λεπτοκαρυά το 21ο Θερινό Σχολείο Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων (Α.Ε.Ε).

Η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Εγκεφαλικών, επελέγη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εγκεφαλικών για να διοργανώσει το Θερινό Σχολείο Α.Ε.Ε. Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, πενήντα ιατροί από όλη την Ευρώπη θα εκπαιδευθούν εντατικά στις νεότερες εξελίξεις, την πρόληψη, διάγνωση, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των Α.Ε.Ε. από περίπου είκοσι διεθνούς φήμης εκπαιδευτές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Τα Α.Ε.Ε. έχουν υψηλή συχνότητα στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες δυτικές κοινωνίες. Στην Ελλάδα συμβαίνουν περίπου 300 - 350 νέα Α.Ε.Ε ετησίως ανά 100.000 πληθυσμού καθιστώντας αυτό το σύνδρομο τρίτη αιτία θανάτου και πρώτη αιτία αναπηρίας των ενηλίκων. Από τους ασθενείς που θα υποστούν ένα Α.Ε.Ε, μόνο το ένα τρίτο θα ανακτήσει τη λειτουργικότητά του σε ικανοποιητικό βαθμό, ένα τρίτο δεν θα επιβιώσει στο πρώτο έτος, και ένα τρίτο θα παραμείνει με σημαντικού βαθμού αναπηρία η οποία αποτελεί βαρύ φορτίο τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους παρέχοντες την κατάλληλη φροντίδα. Είναι εμφανές ότι τα Α.Ε.Ε αποτελούν μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας με σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις.

Η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο των Α.Ε.Ε με διενέργεια επιδημιολογικών και κλινικοεργαστηριακών μελετών γεγονός που επιβεβαιώνεται από την ιδιαίτερα τιμητική συνεργασία της Κλινικής με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εγκεφαλικών κατακτώντας μια ακόμη διάκριση (για πρώτη φορά επιλέγεται Κλινική της χώρας να διοργανώσει τη συγκεκριμένη Πανευρωπαϊκή εκδήλωση) και πιστοποιώντας με ακόμη έναν τρόπο το υψηλότατο επίπεδο με το οποίο λειτουργεί σε κλινικό, ερευνητικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό επίπεδο. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.conferre.gr/congress/eso2017.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass