ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Νέος ειδικός τομογράφος στο Πανεπιστημιακό

Δημοσίευση: 23 Νοε 2017 16:45

Έναν νέο ειδικό τομογράφο «pet scan» αναμένεται να παραλάβει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, από τη νέα δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη είχε ο διοικητής των Νοσοκομείων της Λάρισας Παναγιώτης Νάνος, για θέματα που αφορούν στη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων της Λάρισας και την ανάπτυξή τους. Μεταξύ των άλλων συζητήθηκε και η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να εγκαταστήσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ένα από τα τρία pet scans, που θα γίνει με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, (τα άλλα, όπως ανακοινώθηκε, θα εγκατασταθούν στα περιφερειακά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Κρήτης και Ιωαννίνων).

«Πρόκειται για ειδικούς τομογράφους που με ποζιτρονικές τομογραφίες ανιχνεύουν μεταστάσεις του καρκίνου στο πρώιμο στάδιο και βοηθούν τους γιατρούς στον καθορισμό της θεραπείας των καρκινοπαθών», αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου. Με την ίδια δωρεά θα διατεθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και ένα από τα τέσσερα Baby Κυκλοτρόνια, «τα οποία θα παράγουν το ραδιενεργό φάρμακο που απαιτείται για να γίνουν αυτές οι τομογραφίες», συμπληρώνει.

«Με τη δωρεά αυτή το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους καρκινοπαθείς, που μέχρι πρότινος έπρεπε αναγκαστικά να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το νέο μηχάνημα σε συνδυασμό με τον Γραμμικό Επιταχυντή που τέθηκε σε λειτουργία πριν δύο μήνες, δωρεά και αυτό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καθιστά το Πανεπιστημιακό σημείο αναφοράς για τη θεραπεία των ογκολογικών ασθενών στην Κεντρική Ελλάδα».

Ο διοικητής των Νοσοκομείων της Λάρισας κ. Νάνος είχε συνάντηση επίσης και με τον αντιπρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Φωτόπουλο, με τον οποίο συζήτησε την προώθηση της δημιουργίας ανεξάρτητης μονάδας απεξάρτησης τοξικομανών που μέχρι σήμερα στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Για τον σκοπό αυτό η διοίκηση έχει παραχωρήσει οικόπεδο στον ΟΚΑΝΑ και έχει συντάξει μελέτη για τις εργασίες δημιουργίας της βάσης που θα στεγασθεί το νέο κτίριο.

Ανάλογες συναντήσεις είχε με τη γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κ. Κατσικάρου και άλλους διευθυντές για υπηρεσιακά θέματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass