Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΕΝΕΙΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Και ο Τύρναβος κόβει το τσιγάρο

*Προβληματισμός σε επαγγελματίες και θαμώνες

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2018 22:50
Δεινός καπνιστής ο κ. Σπύρος Κοντογιάννης θα συνεχίσει το κάπνισμα στους εξωτερικούς όμως χώρους Δεινός καπνιστής ο κ. Σπύρος Κοντογιάννης θα συνεχίσει το κάπνισμα στους εξωτερικούς όμως χώρους

Τσιγάρο τέλος και για τα καταστήματα του Τυρνάβου.

Τη σχετική εγκύκλιο διάνειμε χθες προς όλους τους επαγγελματίες – ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ο Δήμος Τυρνάβου με θέμα «Απαγόρευση του καπνίσματος και την εφαρμογή και στον Δήμο Τυρνάβου της αντικαπνιστικής νομοθεσίας της χώρας».

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης για το θέμα τόνισε ότι η διανομή της εγκυκλίου από τον Δήμο έγινε με σκοπό την ενημέρωση των επαγγελματιών υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενεία, καφετέριες μπαρ, ταβέρνες κ.λπ.) ώστε να γίνει συμμόρφωση στον νόμο και να αποφευχθούν τυχόν πρόστιμα. Ωστόσο ο Δήμος Τυρνάβου, διευκρίνισε, δεν έχει την υποδομή να κάνει ελέγχους ούτε να επιβάλλει πρόστιμα.

Η εφαρμογή του νόμου στον Δήμο Τυρνάβου ανήκει προφανώς στην αρμοδιότητα του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου αλλά και κλιμακίων από την Υγειονομική Υπηρεσία της Λάρισας

Το νέο κυκλοφόρησε χθες στα καταστήματα στο κέντρο του Τυρνάβου με τους θεριακλήδες να απολαμβάνουν τα τελευταία τους τσιγάρα εντός των καταστημάτων. Ωστόσο ερωτηματικά προκαλούνται στους επαγγελματίες αλλά και τους θαμώνες αν το τσιγάρο θα επιτρέπεται στους εξωτερικούς χώρους πλατειών και πεζοδρόμων όπου τα καρεκλοκαθίσματα είναι περιμετρικά καλυμμένα με νάιλον.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ

Από νεαρός καπνιστής ο κ. Δημήτρης Πατσιωτός και με το τσιγάρο στο χέρι δηλώνει και εκείνος απερίφραστα ότι συμφωνεί με την εφαρμογή και την απαγόρευση του τσιγάρου σε κλειστούς χώρους και ειδικά σε καφενεία, σημειώνοντας πως με την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας προστατεύονται όσοι σήμερα αναγκαστικά γίνονται παθητικοί καπνιστές.

Επίσης καπνιστής από τα νεανικά του χρόνια ο κ. Σπύρος Κοντογιάννης, ο οποίος δηλώνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα του δημιουργήσει πρόβλημα, αφού θα αναγκάζεται να βγαίνει έξω από τα καταστήματα για να απολαύσει το τσιγάρο του.

«Πλήγμα για τους επαγγελματίες» δηλώνει ότι θα είναι η εφαρμογή του νόμου ο ιδιοκτήτης καφενείου κ. Δημήτρης Γκανής αφού πολλοί πελάτες θα προτιμούν να μένουν στο σπίτι τους ώστε να μπορούν να καπνίζουν ελεύθερα.

Από χθες επισήμως τσιγάρο τέλος και στον Τύρναβο. Η εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου στην πράξη, πάντως, θα εφαρμοστεί όταν πέσουν τα πρώτα πρόστιμα.

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

 Επισημαίνεται ιδιαίτερα πως βάσει του άρθρου 6 του ν. 3730/2008, όπως ισχύει:

1. Η παράβαση των διατάξεων για την απαγόρευση του καπνίσματος από τους δημόσιους λειτουργούς, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, στους χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες τους, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την πειθαρχική

ευθύνη τους.

 2. Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού κατά παράβαση του σχετικού άρθρου επιβάλλεται πρόστιμο 50 έως 500 ευρώ λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής.

3. Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων που ανέχεται την παραβίαση της διάταξης, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ, λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε, για χρονικό διάστημα δέκα ημερών, ενώ στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass