Η 12η ΜΑΪΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ Κ.Υ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ημέρα διεκδίκησης για τους νοσηλευτές

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2018 22:26

Η 12η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Νοσηλευτών. Όπως πολλές φορές έχει αναφερθεί, η ημέρα αυτή έχει σκοπό να θυμίζει σ' όλους την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών στην κοινωνία, ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Ν. Λάρισας κ. Γ. Μπρισίμης, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.

Ακόμη, ο κ. Μπρισίμης τόνισε ότι: "Ανεκτίμητη είναι ένας από τους χαρακτηρισμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί για την προσφορά των νοσηλευτών σ' όλο τον κόσμο και λειτούργημα το έργο τους. Και οι δύο χαρακτηρισμοί συνθέτουν άτομα με ιδιαίτερα ευαίσθητο και πολύ ανθεκτικό ταυτόχρονα ψυχισμό. Ατομα που μπορούν να αντιληφθούν κι αυτά που δεν λέγονται από τον συνάνθρωπο που φτάνει στην πόρτα των υπηρεσιών υγείας, άτομα που θα πρέπει, ξεπερνώντας τις προσωπικές, κοινωνικές και κυρίως επαγγελματικές δυσκολίες να εξαντλήσουν τις δυνατότητές τους και να προσφέρουν τα μέγιστα στον συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη τους. Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της κοινωνίας που εξυπηρετεί αν δεν είναι επαρκώς στελεχωμένο με ικανό αριθμό νοσηλευτών. Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να αντικαταστήσει την προσφορά ή τη συμμετοχή και την υποστήριξη των νοσηλευτών στον ασθενή. Οι νοσηλευτές έχουν κάνει πολλά βήματα πέραν των προαπαιτούμενων για την προσωπική τους επαγγελματική κατάρτιση και εξέλιξη και συνεχίζουν. Το γνωστικό και επιστημονικό επίπεδο είναι καθημερινά στις επάλξεις. Ας σταθούμε κι εμείς αρωγοί στον καθημερινό τους αγώνα, στην ενίσχυση και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών στο πλάι του επαγγελματία, συνανθρώπου και συναγωνιστή νοσηλευτή.

Ολοι μαζί μπορούμε καλύτερα και μπορούμε περισσότερα. Με τις δυνάμεις μας ενωμένες και με το ίδιο όραμα σαν στόχο θα αγωνιστούμε και θα κερδίσουμε".

Διεκδικούμε:

- Ανάκτηση των απωλειών

- Δωρεάν δημόσια υγεία του ΕΣΥ και της Πρόνοιας

- Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση

- Ενταξη στα Β.Α.Ε.

Κάτω τα χέρια από το ανθυγιεινό επίδομα.

Για το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων διεκδικούμε:

- 24ωρη κάλυψη με ασθενοφόρο, για να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

- Πρόσληψη παιδιάτρου.

- Λειτουργία του Ακτινολογικού Εργαστηρίου.

- Λειτουργία του οδοντιατρείου.

- Στελέχωση του Τμήματος Μαιών και ενίσχυση του τμήματος επισκεπτριών.

- Μέριμνα για τη φύλαξη του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων.

Προηγήθηκε αρτοκλασία παρουσία του συνόλου σχεδόν των εργαζομένων στο Κ.Υ. Φαρσάλων από τον ιερέα του ιερού ναού Αγίου Νικολάου π. Λάζαρο και χαιρετισμός από τον διευθυντή του Κ.Υ.Φ. κ. Γιώργο Νεοχωρίτη.

Τέλος, μοιράστηκαν τριαντάφυλλα στις νοσηλεύτριες του Κ.Υ.Φ. από τον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Γιώργο Μπρισίμη και γλυκίσματα σ' όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass