Μεταμόσχευση μυελού και εθελοντισμός

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2018 22:12
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου με θέμα «Αιμοδοσία, Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών και Εθελοντισμός».

Η ημερίδα έγινε στο πλαίσιο της ανάπτυξης δράσεων και παρεμβάσεων του Υπουργείου Υγείας με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και του Γραφείου Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που συντονίζει τις ενημερωτικές διαλέξεις σε σχολικές μονάδες του Νομού Λάρισας.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με επαγγελματίες υγείας του Νοσοκομείου (μέλη ΔΕΠ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ιατρούς, νοσηλευτές, διαιτολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς καθώς και βιολόγους).

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται με τη συγκατάθεση των Συλλόγων Διδασκόντων σε συνεργασία με τους υπευθύνους Αγωγής Υγείας της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και αφορούν στους ακόλουθους θεματικούς άξονες: Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία, προαγωγή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, κάπνισμα και Ραδιενέργεια, πρόληψη ατυχημάτων (Ανάπτυξη στρατηγικής για την πρόληψη των Κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων), ανάπτυξη στρατηγικής για την πρόληψη καρκίνου όρχεως και διατροφή στην εφηβική ηλικία.

Στον Τύρναβο, την ημερίδα συνδιοργάνωσαν επίσης ο Δήμος Τυρνάβου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕ.Λ Τυρνάβου, το ΓΕ.Λ Τυρνάβου, σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και το Τμήμα Αιμοδοσίας Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τυρνάβου κ. Φανή Μπίλιου, η κ. Οικονομάκη Αργυρώ από το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Ν. Λάρισας και η αναπληρώτρια διοικητής του Π.Γ.Ν. Λάρισας κ. Ανθή Χαλιβέρα.

Ομιλητές ήταν η κ. Κυριάκου Δέσποινα: MD, PhD καθηγήτρια Ιατρικής των Μεταγγίσεων Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η κ. Ειρήνη Στεργίου: ειδική νοσηλεύτρια ΠΕ, MSc, Τμήμα Αιμοδοσίας Π.Γ.Ν.Λάρισας, η κ. Γεωργία Γιάτσιου: ειδική νοσηλεύτρια Χειρουργικής ΤΕ, Ανάνηψη Καρδιοχειρουργημένων Ασθενών ΠΓΝ Λάρισας, η κ. Κιουτσούκουστα Δέσποινα νοσηλεύτρια ΤΕ, Τμήμα Αιμοδοσίας Π.Γ.Ν.Λάρισας, η κ. Ερασμία Ρούκα βιολόγος, Τμήμα Αιμοδοσίας Π.Γ.Ν. Λάρισας, η κ. Ζησάκη Καλλιόπη, ειδική αιματολόγος, επιμελήτρια Α΄ Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών, Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ο κ. Τσουρβελούδης Ιωάννης, επιμελητής Α΄ΕΣΥ Αιματολογίας, Τμήμα Αιμοδοσίας Π.Γ.Ν. Λάρισας, η κ. Τζιγάνη Αγλαΐα καθηγήτρια Λυκείου και η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου κ. Πατσή Κωνσταντινιά.

Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελούνταν από τις κ. Κυριάκου Δέσποινα, Μαλίτα Αικατερίνη, Πατσή Κωνσταντινιά και Τσιγάρα Σταυρούλα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια αφίσας Καλαμπαλίκη Ελένη.

Στο μουσικό τμήμα έπαιξαν οι μουσικοί - μαθητές Αυλογιάρης Μάριος, Πάτσιος Νικόλαος, Γκαγκανιάρας Χρήστος, Παπαλάμπρος Βασίλειος και στο τραγούδι ήταν οι μαθητές Καραούζα Φαίδρα και Ζαραγκότας Απόστολος.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass