ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ

Εκδηλώσεις στη Λάρισα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2018 15:56

Η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, οργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, που έχει καθιερωθεί από το 2009, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (MSIF). Το θέμα της φέτος είναι η έρευνα.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 25 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ.- 9:00 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα Λάρισας (Νεάπολη), όπου θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της ομάδας εικαστικής έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης της ΠΕΑμΣΚΠ, με δάσκαλο και επικεφαλής τον Μιχάλη Βακαλούλη.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η σκληρή κυρία πλάκα» της Βερόνικας Αποστόλου και τέλος η ομάδα χορού «ΣΥΝ-ΧΟΡΟ» της ΠΕΑμΣΚΠ θα παρουσιάσει χορογραφίες της.

Η δεύτερη εκδήλωση, είναι επιστημονική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Μαΐου και ώρα 6:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ. με θέμα «Οι θεραπευτικές προσεγγίσεις στο σήμερα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης». Θα γίνει στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα Λάρισας. Εισηγητές θα είναι: ο κος Δαρδιώτης Ευθύμιος - επίκουρος καθηγητής Νευρολογίας-διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, με θέμα: «Νεότερες εξελίξεις στη θεραπευτική της πολλαπλής σκλήρυνσης», ο κ. Οικονόμου Αθανάσιος - επιμελητής Α΄ Ουρολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με θέμα «Διαταραχές ούρησης σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση», ο κος Κουφάκης Δημήτρης - χειρούργος οφθαλμίατρος με θέμα «Πολλαπλή σκλήρυνση και οφθαλμός» και ο κ. Πετσεπές Ευθύμιος - ειδικός ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης-επιστημονικός διευθυντής ΚΑΑ Απολλώνειο με θέμα «Πολλαπλή σκλήρυνση και αποκατάσταση».

Στην έξοδο της αίθουσας θα υπάρχουν γυαλιά-μάσκες εικονικής πραγματικότητας που μπορούν να δοκιμάσουν η μη πάσχοντες για να βιώσουν περίπου πώς αισθάνεται ένας ασθενής με Πολλαπλή Σκλήρυνση! Η μάσκες είναι μια προσφορά της SANOFI.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass