Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων η Λάρισα

ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ POMPIDOU 2018

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2018 5:12

Πανελλήνιο διήμερο Φόρουμ Διαλόγου με θέμα: «Πρόληψη και Τέχνη : Η Τέχνη της Ζωής» διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας αύριο Πέμπτη 31 Μαΐου και μεθαύριο Παρασκευή 1η Ιουνίου στη Λάρισα (αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου «DIVANI Palace») υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο Φόρουμ, η έναρξη του οποίου συμπίπτει χρονικά με την κατάθεση της υποψηφιότητας του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας για το Βραβείο Πρόληψης POMPIDOU 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συμμετέχουν οι φορείς πρόληψης από όλη την Ελλάδα, τα κέντρα πρόληψης, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών ψυχικής υγείας, ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες φορέων, καθώς και άνθρωποι από τον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Όπως σημείωσε χθες η πρόεδρος του ΚΠ ΟΚΑΝΑ-Ορφέας Ευαγγελία Λιακούλη κατά την παρουσίασή του σε συνέντευξη Τύπου, το πρόγραμμα του Φόρουμ αφορά αφενός στην παρουσίαση του «Εργαστηρίου Ζωής», της πρωτότυπης και καινοτόμου δομής του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που συνδυάζει μέσα από πρωτότυπες μεθόδους βιωματικής επικοινωνίας, διάφορες μορφές τέχνης και πολιτισμού, με τα σύγχρονα μηνύματα της πρόληψης κατά των εξαρτήσεων και ταυτόχρονα ανοίγει για πρώτη φορά έναν γόνιμο διάλογο με τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού, για την ανακάλυψη νέων προσεγγίσεων στο θέμα της αντιμετώπισης των εξαρτητικών συμπεριφορών μέσα από την Τέχνη.

Στη διάρκεια των εργασιών του διημέρου, θα παρουσιασθούν οι εκπαιδευτικές μέθοδοι του Εργαστηρίου, με διαδραστικά και βιωματικά εργαστήρια, καθώς και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από σημαντικούς ανθρώπους της Τέχνης και της Επιστήμης.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, αποκάλυψε η κ. Λιακούλη, θα βρεθούν κοινωνικοί επιστήμονες που δούλεψαν πάνω σε θέματα πρόληψης και ψυχοκοινωνικής υγείας όπως ο Γιώργος Γουρνάς, η Αμαλία Ατσαλάκη, ο Ηλίας Πούλος, η Έφη Τζούρα και άνθρωποι από τον χώρο της Τέχνης όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Μανούσος Μανουσάκης, η Ξένια Καλδάρα, η Κυριακή Σπανού, ο Κώστας Λάνταβος, ο Κώστας Λαμπρούλης και πολλοί άλλοι και μεταξύ αυτών και των κοινωνικών επιστημόνων θα δημιουργηθεί ένας ζωντανός διάλογος με ερωτήσεις και απαντήσεις, αναζητήσεις και αμφισβητήσεις, με προτάσεις και συμπεράσματα.

«Στη λήξη της πρώτης ημέρας του συνεδρίου αύριο Πέμπτη 31/5 και ώρα 20.15 το Εργαστήρι Ζωής θα δώσει την παράστασή του στην αυλή του νεοκλασικού κτιρίου μας με τίτλο «Η Ζωή Αλλιώς», με τα παιδιά να στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη για τα ανθρώπινα συναισθήματα και την ποιότητα της καθημερινότητάς μας και οι έφηβοι να στήνουν τη δική τους υπαίθρια γιορτή και να μας καλούν να αλλάξουμε οπτική γωνία και να δούμε πώς θα μπορούσε να είναι… Η Ζωή Αλλιώς.

Τη δεύτερη ημέρα, μεθαύριο Παρασκευή 1/06, με το πέρας του Φόρουμ, θα λειτουργήσει Gallery δρόμου-ΟpenArt στον χώρο του Φρουρίου από τις 19.00, με συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών (εικαστικών, φωτογράφων, αγγειοπλαστών κλπ) οι οποίοι θα εμπνεύσουν και θα εμπνευστούν από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μπροστά στο κοινό εικαστικές δημιουργίες.

Οι αντιπροσωπείες θα ξεναγηθούν το απόγευμα της Παρασκευής στα πιο σημαντικά σημεία της πόλης, στο πλαίσιο μιας οργανωμένης τουριστικής ξενάγησης, θα συμμετέχουν αμέσως μετά στη Gallery δρόμου ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός μιας μοναδικής παράστασης της χορωδίας INDONNATION στην πλατεία του Φρουρίου- μια μεγάλη διοργάνωση με χορωδιακή μουσική και χορό, με τίτλο «ΒLACK and WHITΕ», που δίνεται προς τιμή των αντιπροσώπων.

«Την Πέμπτη και Παρασκευή η Λάρισα ζωντανεύει και φιλοξενεί την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο τόπος μας, εδώ που γεννηθήκαμε, ζούμε και αγαπάμε, γίνεται το επίκεντρο των εξελίξεων και της πρότυπης δημιουργίας» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Λιακούλη καλώντας τους Λαρισαίους να αγκαλιάσουν τις κεντρικές εκδηλώσεις του φόρουμ αύριο Πέμπτη το απόγευμα στο νεοκλασικό κτίριο της Μανωλάκη και την Παρασκευή το βράδυ στην ιστορική πλατεία του Φρουρίου.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass