Στις πλάτες του ιδρύματος Νιάρχου η δημόσια ακτινοθεραπεία

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΓΡΑΜΜΙΚΟΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ ΣΤΟ ΠΓΝΛ– ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Ν. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ - Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ CERN

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2018 22:00

Σαφές πολιτικό μήνυμα στον ιδιωτικό τομέα να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του παρά την περί του αντιθέτου δημόσια στάση της κυβερνώσας παράταξης, υπήρξε η χθεσινή δημόσια αναγνώριση της συμβολής του ιδιωτικού τομέα στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου.

Μέσα σε κλίμα γενικής ευφορίας στα εγκαίνια της λειτουργίας του γραμμικού επιταχυντή, δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο κ. Αντωνίου εκπροσωπώντας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αναγνώρισε την τεράστια προσφορά του ιδιωτικού τομέα επισημαίνοντας πάντως ότι οι προσφορές αυξήθηκαν ως αποτέλεσμα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των σχέσεων του Υπουργείου Υγείας.

«Το κοινωνικό γίγνεσθαι υποχρεώνει τον ιδιωτικό τομέα να είμαστε όλοι μαζί και έτσι πρέπει να δούμε και το ίδρυμα Στ. Νιάρχος, ότι λύνει τις ανάγκες, συντάσσεται μαζί μας και έχει την αναγνώριση από εμάς…» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνίου, αναφορά που δεν πέρασε απαρατήρητη από τον βουλευτή Χρήστο Κέλλα, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την αναφορά του διοικητή υπενθυμίζοντας πάντως ότι η παράταξή του στηρίζει τη συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. «Όπου έχουν συναντηθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία με το δημόσιο συμφέρον έχουν γίνει «θαύματα», όπως το σημερινό» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ενώ ο κ. Αγοραστός μίλησε για διακριτούς ρόλους μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και στην υγεία.

Το μέγεθος της προσφοράς του ιδρύματος Στ. Νιάρχος είναι αυταπόδεικτο από όσα παρουσίασε στον σύντομο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος του τμήματος διαχείρισης δωρεών Πάνος Βαζαίος. Σύντομα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα εγκατάστασης και λειτουργίας 10 γραμμικών επιταχυντών σε 7 νοσοκομεία της χώρας – μόνο η εγκατάσταση των δύο επιταχυντών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Παράλληλα ξεκινά ένα τεράστιο πρόγραμμα στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που υπογράφτηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον προηγούμενο Μάρτιο και προβλέπει μεταξύ άλλων την ανέγερση νοσοκομείου στην Κομοτηνή, νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη, τον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός στην Αθήνα, την ενίσχυση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ και την προμήθεια των νέου τύπου διαγνωστικών τομογράφων petscan, μεταξύ των οποίων ένα παραχωρείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Προγράμματα που υποχρέωσαν τον καθηγητή Ακτινοθεραπείας της Ιατρικής Σχολής κ. Γιώργο Κύργια να διαπιστώσει στον χαιρετισμό του ότι το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σήκωσε στα χέρια του τη δημόσια ακτινοθεραπεία της χώρας.

Νωρίτερα, ο διοικητής των δύο νοσοκομείων κ. Παναγιώτης Νάνος ανέδειξε τη συμβολή των διοικήσεων Σκυλλάκου, Μητσιού και Καραμπάτσα για την επίλυση όλων των διαδικασιών για τη δωρεά, και ευχαρίστησε το ίδρυμα Στ. Νιάρχος για τη δωρεά επισημαίνοντας πως με την προσθήκη του perscan, προοπτικά, δωρεά του ίδιου ιδρύματος, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας θα έχει τη δυνατότητα παροχής ενός ολοκληρωμένου πακέτου παροχής υπηρεσιών για τη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου, μοναδικό σε ολόκληρη την περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας.

Σημειώνεται πως ο γραμμικός επιταχυντής του τμήματος Ακτινοθεραπείας ήρθε στη Λάρισα πέρσι τον Σεπτέμβρη και τέθηκε σε λειτουργία δύο μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο, γεγονός που συνδυάστηκε με την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ενώ από τις 29 Ιανουαρίου προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες εντάχθηκε στην ολοήμερη λειτουργία του τμήματος αφού προηγουμένως προσλήφθηκαν δύο επικουρικοί ακτινοφυσικοί και πρόσφατα διορίστηκαν άλλοι δύο μόνιμοι.

ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ CERN

Στη διάρκεια των εγκαινίων τόσο ο βουλευτής Χρ. Κέλλας όσο και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έκαναν αναφορές στη διεκδίκηση εγκατάστασης μονάδας ακτινοβολίας καρκινικών όγκων στη Λάρισα από το CERN.

«Οφείλουμε όλοι και κυρίως εμείς οι πολιτικοί, να διευκολύνουμε και να ενθαρρύνουμε ανάλογες πρωτοβουλίες. Αποφάσεις, όπως η άρνηση της διεκδίκησης εγκατάστασης θεραπευτικού κέντρου για τον καρκίνο με τη χρήση πρωτονίων, σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο CERN, - ζήτημα για το οποίο έχω καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου - δεν συνάδουν προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο κ. Κέλλας με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό να χαρακτηρίζει το σχέδιο των τοπικών φορέων φιλόδοξο αλλά υλοποιήσιμο για να συμπληρώσει ότι οι δωρεές του ιδρύματος Στ. Νιάρχος ανοίγουν τον δρόμο για να προχωρήσει η διεκδίκηση του Ογκολογικού Κέντρου.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν στην τελετή οι εκπρόσωποι του συλλόγου καρκινοπαθών κ. Μαρία Γκιντέρσου και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας κ. Μ. Σουλτούκη, ενώ τιμητική πλακέτα επέδωσε ο διοικητής των νοσοκομείων στον εκπρόσωπο του ιδρύματος Στ. Νιάρχος.

Του Δημ. Κατσανάκη

Φωτ. Β. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass