Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση των καρκίνων του πεπτικού

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ 7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2018 18:00

Ο καρκίνος του παγκρέατος και οι εξελίξεις στη χειρουργική αντιμετώπισή του, απασχόλησαν την 7η Πανελλήνια Συνάντηση για τους καρκίνους του πεπτικού συστήματος που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ και ολοκληρώθηκε χθες.

Η συνάντηση γενικότερα είχε ως θέμα την ολιστική αντιμετώπιση του καρκινοπαθούς στο Γ.Ν. Λάρισας καθώς και αναφορές στη νοσηλευτική παρέμβαση κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, τη χημειοθεραπεία και τις παρενέργειες, τη διατροφή στους ογκολογικούς ασθενείς, τον ρόλο του νοσηλευτή στην ανακοίνωση άσχημων νέων καθώς και τη σχέση ασθενούς - ογκολογικού νοσηλευτή. Στο πλαίσιό της δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον νέο ακτινοθεραπευτικό χάρτη, πάνω στον οποίο θα αναπτυχθεί η ακτινοθεραπεία των επόμενων χρόνων στην Ελλάδα. Χθες, τελευταία ημέρα των εργασιών, αναπτύχθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την ακτινοθεραπεία στον καρκίνο του παγκρέατος, τη βιολογική συμπεριφορά του καρκίνου του παγκρέατος, κυκλοφορούντα καρκινικά κύτταρα και DNA, To S-1 στη θεραπεία των καρκίνων του πεπτικού, τις εξελίξεις και τάσεις στην περιεγχειρητική θεραπεία του εντοπισμένου καρκίνου του ορθού, τον έλεγχο της ποιότητας της χειρουργικής θεραπείας του καρκίνου του παχέος εντέρου στις κλινικές δοκιμές, τον έλεγχο της ποιότητας της ακτινοθεραπείας των καρκίνων του πεπτικού στις κλινικές δοκιμές, τη στόχευση του EGFR στον προχωρημένο καρκίνο του παχέος εντέρου με γνώμονα την ιατρική ακριβείας κ.α. Η συνάντηση οργανώθηκε από το τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass