Να αποσυρθεί άρθρο για τα voucher στα γυαλιά οράσεως

ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ο Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2018 15:44

Να αποσυρθεί το άρθρο 27 του ν. 4549/2018, που και τη γραφειοκρατία διατηρεί σε βάρος του καταναλωτή και οδηγεί σε λουκέτο τα καταστήματα οπτικών, ζητά από τον υπουργό Υγείας ο Λαρισαίος βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας.

Με ερώτησή του στη Βουλή υποστηρίζει: «Στις 14.6.2018 ψηφίστηκε αιφνίδια και άνευ διαβούλευσης ο ν.4549/2018 που στο άρθρο 27 προβλέπει αλλαγή του τρόπου που θα παρέχονται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ γυαλιά οράσεως. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι ο ασφαλισμένος θα προμηθεύεται εκτός των άλλων και βεβαίωση voucher (εγγύησης) για 100 ευρώ και θα «αγοράζει» έτσι από τον «πάροχο» γυαλιά οράσεως. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ) πρόκειται για «μια καθαρά ετεροβαρή «συμφωνία», μια λεόντειο, καταπλεονεκτική συμφωνία, η οποία όχι μόνο δεν αναγνωρίζει δικαιώματα στον αντισυμβαλλόμενο, αλλά τον καλεί ταυτόχρονα να ζημιωθεί. Δεν είναι δυνατόν σε περίοδο οικονομικής κρίσης να καλείται ο επαγγελματίας να αποτελέσει χρηματοδότης του Οργανισμού με αμφίβολη μάλιστα απόδοση των οφειλομένων (υφισταμένων και μελλοντικών). Εφηύρε, λοιπόν, το Υπουργείο τον τρόπο εισαγωγής στο πολυνομοσχέδιο των συμβατικών όρων που αρνούμεθα επί δύο έτη να υπογράψουμε, με μορφή νόμου πλέον, ώστε να μην έχουμε επιλογή καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατίας, διαλόγου και ελεύθερης βούλησης».

Μάλιστα, συνεχίζει ο κ Μπαργιώτας, «η ΠΕΟΟ επισημαίνει ότι τη στιγμή που υφίστανται ήδη ανεξόφλητες οφειλές προηγούμενων ετών, μετατίθεται στον ελεύθερο επαγγελματία-οπτικό το βάρος της οικονομικής αδυναμίας του Οργανισμού. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν «ο οπτικός καλείται απαραδέκτως και εκβιαστικώς να αποτελέσει τον χρηματοδότη του Οργανισμού, ενώ ο ίδιος πρέπει να ανταποκριθεί σε φορολογικές υποχρεώσεις προκύπτουσες αμέσως από τις σχετικές εμπορικές πράξεις, όπως καταβολή του αναλογούντος ΦΠΑ εντός τριμήνου (επιπρόσθετα σε μεταγενέστερο βεβαίως χρόνο ασφαλιστικών εισφορών, αναλογούντος φόρου εισοδήματος, εισφοράς αλληλεγγύης, τέλους επιτηδεύματος κ.λπ.), πλέον των υποχρεώσεών του προς τους προμηθευτές του, τους εργαζομένους του και των δαπανών λειτουργίας. Ενώ φυσικά είναι αδιόρατο όχι απλώς το πότε αλλά και το εάν και πόσο θα πληρωθεί!...».

«Κατά την εφαρμογή του νόμου θα υπάρξει πρόβλημα, δεδομένου ότι οι οπτικοί και οπτομέτρες δεν θα δεχθούν τα voucher για πληρωμή των γυαλιών στους ασφαλισμένους», καταλήγει ο Λαρισαίος βουλευτής για να ρωτήσει τον υπουργό Υγείας:

1) Γιατί δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τους οπτικούς και οπτομέτρες; Θα αποσύρετε το άρθρο 27 του ν.4549/2018, ώστε να υπάρξει διάλογος με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, για να βρεθεί λύση η οποία θα εξυπηρετεί και τον ασφαλισμένο, αλλά θα προστατεύει και τις επιχειρήσεις από το λουκέτο;

2) Πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα ληξιπρόθεσμα χρέη ΕΦΚΑ και ΕΟΠΥΥ προς τους οπτικούς;

3) Γιατί αξιώνετε πιστοποίηση σε ήδη πιστοποιημένα προϊόντα και γιατί το οπτικό κατάστημα που ενώ έχει ήδη νόμιμη άδεια λειτουργίας από την Περιφέρεια, αναγκάζεται να πιστοποιηθεί εκ νέου καταβάλλοντας μάλιστα ικανό ποσό;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass