«Κάποιοι στο ΕΚΛ λειτουργούν καιροσκοπικά»

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2018 15:24

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση» (Παράρτημα Ν. Λάρισας) ανταπαντώντας στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αφορμή το θέμα των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, σε ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής:

«Δεν αναμέναμε από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας να απαντήσει με την απαιτούμενη υπευθυνότητα και σοβαρότητα ενός δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, πολλώ δε μάλλον να δώσει επί της ουσίας εξηγήσεις στο θέμα που αναδείξαμε με το χθεσινό δελτίο Τύπου.

Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά μπερδευτήκαμε... επιχειρώντας, μέσα από την «απαντητική» ανακοίνωση του ΕΚNΛ, να διαγνώσουμε την πραγματική του θέση γύρω από τον διαγωνισμό «παρωδία» που διεξήγαγαν το 2017 οι διοικήσεις των 2 Νοσοκομείων Λάρισας για την κάλυψη θέσεων ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη.

Τελικά το ΕΚNΛ δηλώνει ότι είναι «και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα»; Είναι και με τους 132 επιλαχόντες του διαγωνισμού και με…τους 130 εργολαβικούς εργαζόμενους, που επί δεκαετίες απασχολούνται στα 2 νοσοκομεία και οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι μέσα στους επιλαχόντες;

Δηλαδή το ΕΚNΛ - που το 2016 υποτίθεται ότι ζητούσε την πρόσληψη με μόνιμη σχέση εργασίας των εργολαβικών εργαζομένων και το 2019 την πρόσληψη των ανέργων επιλαχόντων του διαγωνισμού «παρωδία» - ζητά να καλυφθούν οι 132 θέσεις της προκήρυξης από 262 εργαζόμενους; Εμείς πιστεύουμε ότι κάποιοι στο ΕΚNΛ απλά λειτουργούν καιροσκοπικά.

Όντως το 2016, σε με μια ανακοίνωσή του, το ΕΚΝΛ δήλωσε ότι στηρίζει την πρόσληψη των (έως και σήμερα) εργολαβικών εργαζομένων στις υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας. Κι αυτό διότι εκείνη την περίοδο προσδοκούσε σε μικροπαραταξιακά «οφέλη». Όταν όμως το 2017 ανακοινώθηκαν τ’ αποτελέσματα του διαγωνισμού «παρωδία», στον οποίο, κατά παράβαση του νόμου, δεν προβλέφθηκε ικανή μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των ήδη απασχολούμενων στις θέσεις αυτές, η διοίκηση του ΕΚΝΛ έστρεψε το «ενδιαφέρον» της στους άνεργους επιλαχόντες του διαγωνισμού.

Βλέπετε οι εργολαβικοί εργαζόμενοι θεωρούνται εν δυνάμει «μελλοθάνατοι» εργασιακά, από τους οποίους δεν μπορούσαν πλέον να αντλήσουν «ψηφαλάκια» κάποιοι καιροσκόποι συνδικαλιστές του ΕΚΝΛ. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και γι’ αυτό το ΕΚΝΛ «περί άλλων τυρβάζει» στην ανακοίνωσή του, προσπαθώντας να δημιουργήσει αντιπερισπασμό, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα σε βάρος στελεχών του Συλλόγου μας.

Εμείς καλούμε τη διοίκηση του ΕΚΛ να σεβαστεί έστω και τώρα τα δικαιώματα των εργολαβικών εργαζομένων στα 2 νοσοκομεία, να καταδικάσει τις απολύσεις συνδικαλιστικών στελεχών του Συλλόγου μας από τον εργολάβο και να σταματήσει τα επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος των συνάδελφών μας, οι οικογένειες των οποίων ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας των δικών τους ανθρώπων.

Όλα τα υπόλοιπα που τίθενται στην «απαντητική» ανακοίνωση… θα αντιμετωπιστούν στον συνδικαλιστικό στίβο και όπως προβλέπει η δημοκρατική κανονικότητα. Απαντήσεις υπάρχουν και θα δοθούν σε ανάλογο συνδικαλιστικό επίπεδο, όταν έρθει η ώρα.

Υ.Γ. Μια συμβουλή: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Συνιστά πρόκληση να γίνεται αναφορά από το ΕΚΝΛ στις εκλογικές διαδικασίες του δικού μας Συλλόγου, όταν αυτές έχουν ήδη κριθεί δικαστικά και σε πείσμα ορισμένων κρίθηκαν ως νόμιμες. Θα μπορούσαν οι συνάδελφοι του ΕΚΝΛ να μιλήσουν με την ίδια βεβαιότητα για συνδικαλιστές της πλειοψηφούσας παράταξης, οι οποίοι καταδικάστηκαν προσφάτως σε πρώτο και δεύτερο βαθμό για πλαστογραφία και πλαστοπροσωπία σε εκλογικές διαδικασίες σωματείου; Ψυχραιμία λοιπόν, αυτογνωσία και προπαντός αυτοσυγκράτηση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass