Πανελλήνιο συνέδριο για ρευματικά -αυτοάνοσα νοσήματα

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 14-16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2018 15:05

Μπορούν η διατροφή και τα εμφυτεύματα σιλικόνης να διαταράξουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος οδηγώντας σε αυτοάνοσα νοσήματα; Τι ρόλο διαδραματίζουν η ουλίτιδα, η κουρκουμίνη και η μετφορμίνη στη ρευματοειδή αρθρίτιδα; Τι είναι το σύνδρομο Shoenfeld και πώς εκδηλώνεται; Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα παράσιτα εντέρου στη θεραπεία των αυτοάνοσων νοσημάτων;

Οι τελευταίες εξελίξεις στην παθογένεια, τη διάγνωση και θεραπεία των ρευματικών/αυτοάνοσων νοσημάτων θα παρουσιαστούν στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματικών και Αυτοάνοσων Νοσημάτων, που θα διεξαχθεί στη Λάρισα (ξενοδοχείο Imperial), στις 14-16 Σεπτεμβρίου 2018.

Κορυφαίοι καθηγητές από την Ελλάδα και το Ισραήλ θα αναπτύξουν ενδιαφέροντα θέματα, ενώ επιπλέον, φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την έρευνα που γίνεται για τα νοσήματα αυτά στα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου, ο καθηγητής Υ. Shoenfeld θα αναπτύξει το μωσαϊκό της αυτοανοσίας, τον τρόπο με τον οποίο διάφοροι παράγοντες του περιβάλλοντος, όπως χημικά και τρόφιμα καθώς και η διαταραχή των μικροβίων που ζουν κατά εκατομμύρια στο έντερό μας αρμονικά, διαταράσσουν την απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος και οδηγούν σε αυτοάνοσα νοσήματα.

«Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια να βρεθούν περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως διατροφή και μικρόβια/ιοί, που δρουν βλαπτικά στην ανάπτυξη αυτοάνοσων νοσημάτων. Η ρευματολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας έχει τονίσει στο διεθνή επιστημονικό τύπο τη βλαπτική επίδραση της ουλίτιδας και ιών στη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μικρόβια που προκαλούν ουλίτιδα στο στόμα, μετά από χρόνια μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή (διόγκωση και πόνο) στις αρθρώσεις-τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Από την άλλη πλευρά, ορισμένες τροφές και καρυκεύματα, όπως η κουρκουμίνη, έχουν ευεργετική επίδραση στο νόσημα», αναφέρει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Καθηγητής Λάζαρος Ι. Σακκάς, MD, DM, PhD London), FRCP (London)(Hon).

Ο καθηγητής Δ. Καρούσης θα αναπτύξει τις θεραπείες επανόρθωσης της συμπεριφοράς του ανοσοποιητικού συστήματος στη σκλήρυνση κατά πλάκας, η M. Blank τη δυνατότητα χρήσης παρασίτων εντέρου για τη θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων, ενώ ο καθηγητής H. Amital θα αναφερθεί στα εμφυτεύματα σιλικόνης που μπορεί να προκαλέσουν αυτοάνοσα νοσήματα και θα δώσει απάντηση στο ερώτημα εάν η μετφορμίνη μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Στο συνέδριο θα γίνει πλήρης ανασκόπηση των ρευματικών/αυτοάνοσων νοσημάτων. Θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στη ρευματοειδή αρθρίτιδα και τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου στη νόσο, στο συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, στο σύνδρομο Sjogren, στη σκληροδερμία, στις αγγειίτιδες, στην ψωριασική αρθρίτιδα και σε άλλες σπονδυλοαρθρίτιδες, στην ουρική αρθρίτιδα και στην οστεοπόρωση.

 «Η θεματολογία του Συνεδρίου καλύπτει πολλά ενδιαφέροντα γιατρών πολλών ειδικοτήτων, φοιτητών και νοσηλευτών. Η συνεχής και σταθερή προσπάθεια των Οργανωτών του Συνεδρίου είναι η αναβάθμιση της γνώσης των γιατρών και των Εργατών Υγείας. Φέτος, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων του Ισραήλ, συνεχίζεται μια προσπάθεια που εγκαινιάστηκε πριν 3 χρόνια στο Ισραήλ για την ενίσχυση των δεσμών και την αναβάθμιση της επιστημονικής συνεργασίας των δυο λαών στο χώρο της Υγείας και ειδικότερα των αυτοάνοσων και φλεγμονωδών νοσημάτων», τόνισε ο κος Σακκάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass