Η πρόπολη στην αγωγή του διαβήτη

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2013 23:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:13

Ο στόχος της μελέτης ήταν να διερευνηθεί η δυνατότητα της πρόπολης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του διαβήτη και να αποτρέψει τη διαβητική οστεοπάθεια σε αρουραίους.

Η μελέτη αφορούσε 60 αρουραίους στους οποίους προκλήθηκε διαβήτης με τη χρήση στρεπτοζοτοκίνης και δέκα μη διαβητικούς αρουραίους που χρησιμοποιήθηκαν ως αρνητικοί μάρτυρες.

Το πειραματικό σχέδιο περιέλαβε επτά ομάδες (ν=10 αρουραίοι ανά ομάδα): (1) μη διαβητικοί –αρνητικοί μάρτυρες (2) διαβητικοί χωρίς καμία αγωγή –θετικοί μάρτυρες (3) αγωγή με ινσουλίνη μόνο (4) αγωγή με μια εφάπαξ δόση πρόπολης μόνο (5) αγωγή με διπλή δόση πρόπολης (6) αγωγή με ινσουλίνη και μια εφάπαξ δόση πρόπολης και (7) αγωγή με ινσουλίνη και με διπλή δόση πρόπολης.

Μετά από 6 εβδομάδες αγωγής, οι αρουραίοι θυσιάστηκαν. Υπολογίστηκαν οι αναλογίες βάρους τέφρας μηριαίου προς βάρος μηριαίου και του βάρους μηριαίου προς βάρος σώματος, καθώς και το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο στην τέφρα του μηριαίου. Υπολογίστηκαν επίσης η γλυκόζη αίματος νηστείας, η ινσουλίνη και το γλυκαγόνο του πλάσματος, οι αντιδραστικές ουσίες θειοβαρβιτουρικό οξύ ορού, η παραθορμόνη πλάσματος, και η καλσιτονίνη.

Υπήρξε σημαντική μείωση της γλυκόζης αίματος νηστείας σε όλους τους διαβητικούς αρουραίους που πήραν κάποια αγωγή. Τα καλύτερα όμως αποτελέσματα και ειδικά σε σχέση με τη διαβητική οστεοπάθεια εμφανίστηκαν στην ομάδα που πήρε ινσουλίνη μαζί με πρόπολη.

Οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι η πρόπολη έχει μια αξιοπρόσεκτη επίδραση στην ομοιόσταση της γλυκόζης και την αφομοίωση των μετάλλων από τα οστά.

Δείτε όλη την ανακοίνωση στη σελίδα : http://www.dovepress.com/glycemic-control-and-anti-osteopathic-effect-of-propolis-in-diabetic-r-peer-reviewed-article-DMSO
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass