ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Αγώνας διαρκείας στο Πανεπιστημιακό

Δημοσίευση: 11 Νοε 2015 19:49 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Νοε 2015 20:52

 

Ανοικτή συνέλευση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες, στην κεντρική πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο ίδρυμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου, Κώστα Λαρίση, η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του νοσοκομείου έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία του, ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες του 2015 και υπάρχουν περικοπές μέχρι και 40 %.

Αναφορικά με τις ελλείψεις προσωπικού, υπάρχουν 140 κενά στη νοσηλευτική υπηρεσία, 90 στην ιατρική, 40 στη διοικητική και 10 στην τεχνική και το σωματείο ζητάει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ έχει καταθέσει στη διοίκηση προτάσεις για την βελτίωση της κατάστασης μέχρι να υπάρξουν προσλήψεις.

Να σημειωθεί ότι το σωματείο θα πραγματοποιεί καθημερινά συνελεύσεις – συγκεντρώσεις στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου, ενώ δεν αποκλείεται οι κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν με απεργίες, στάση, επίσχεση εργασίας ή καταλήψεις.

Από την πλευρά του, ο γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος της διοίκησης του σωματείου Γιώργος Φωτόπουλος μετέφερε στη συγκέντρωση την απόλυτη στήριξη της ομοσπονδίας στους αγώνες τους, επισημαίνοντας ότι με τη μη πληρωμή των υπερωριών και τις περικοπές, οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό θα καταλήξουν να δουλέψουν μια χρονιά (2015) και να πληρωθούν μόνο τη μισή!

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Παπαποστόλου, ο οποίος τόνισε ότι με τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι η δημόσια υγεία δεν είναι στις προτεραιότητες της, ενώ η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους χρήστες υγείας.

Κάλεσε δε όλους να πάρουν μέρος μαζικά στη σημερινή γενική απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας Ταχυδρομείου στις 10.30 το πρωί.

Στο θέμα των κινητοποιήσεων αναφέρθηκε ο διοικητής των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, Κώστας Καραμπάτσας, ο οποίος τόνισε ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης έχει προέλθει κυρίως από τις συνταξιοδοτήσεις προσωπικού ενώ σχετικά με το οικονομικό επεσήμανε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου κάνει ότι είναι δυνατό ώστε να εξοφλεί το προσωπικό που πληρώνεται από πόρους του ιδρύματος, αξιοποιώντας ταυτόχρονα όλους τους πόρους που  διατίθενται κεντρικά.

Δήλωσε παράλληλα ότι – αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό – θα υπάρχει επάρκεια το 2016 εφόσον υλοποιηθούν έγκαιρα τα τεκμηριωμένα αιτήματα των διευθυντών των κλινικών.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass