ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αθώος και ελεύθερος για 204 δενδρύλλια χασίς

*«Έριξα μιία χούφτα σπόρια και βγήκε σαν γκαζόν» είπε στον απολογία του

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2017 14:07
Φωτογραφία από την ανακοίνωση της αστυνομίας την ημέρα της σύλληψης Φωτογραφία από την ανακοίνωση της αστυνομίας την ημέρα της σύλληψης

Στην αγκαλιά των συγγενών του έπεσε με μεγάλη ανακούφιση ένας Λαρισαίος χθες στην αίθουσα του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων καθώς το δικαστήριο τον αθώωσε για τις πράξεις που κατηγορούνταν και συγκεκριμένα της καλλιέργειας 204 φυτών κάνναβης

και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Ο Λαρισαίος, από τη στιγμή της σύλληψής του ήταν προφυλακισμένος και ως εκ τούτου η αθωωτική απόφαση σήμανε και την άμεση αποφυλάκισή του.

Η υπερασπιστική του γραμμή στήθηκε γύρω από το πρόβλημα της εξάρτησης που, σύμφωνα με την ίδια, έχει εδώ και πολλά χρόνια από τις ναρκωτικές ουσίες ενώ ο ίδιος τόνισε μεταξύ άλλων στην απολογία του πως ό,τι έκανε το έκανε για προσωπική χρήση και παράλληλα για να απαλλαγεί από τις συναλλαγές που είχε όλα αυτά τα χρόνια με διάφορα άτομα.

Πριν από κάποιο διάστημα είχε συλληφθεί στην ευρύτερη περιοχή του νομού, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας. Όπως μάλιστα είχε ανακοινωθεί από την αστυνομία, «μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον δράστη, εξακριβώθηκε ότι ο 51χρονος διατηρούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της επιχείρησής του, φυτεία αποτελούμενη από 204 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 14 έως 55 εκατοστά.

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ από τον χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν επίσης δύο καλλιεργητικά μέσα» και συνέχιζε η ανακοίνωση πως «Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, στην κατοχή του αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητό του, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν: 11 ναρκωτικά δισκία, μία νάιλον συσκευασία με μίσχους κάνναβης, βάρους 26 γραμμαρίων, μία χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, το χρηματικό ποσό των 2.550 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο».

*«Δεν περνούσε από το μυαλό μας τέτοιο πράγμα. Ήταν ένα παιδί φιλότιμο με κοινωνική προσφορά» τόνισε ένας μάρτυρας υπεράσπισης.

«Μας είχε πει πως από τα 200 περίπου θα κρατούσε μόνο τα δέκα για τον ίδιο. Πρόκειται για πρόσωπο που δεν μας είχε ξανααπασχολήσει στο παρελθόν» είπε μεταξύ άλλων ο αστυνομικός που κατέθεσε.

Από την πλευρά της η σύζυγος του μέχρι πρότινος κατηγορούμενου και εν τέλει αθώου τόνισε πως «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα» αναφερόμενη και στις δύσκολες συνθήκες μιας μικρής κοινωνίας, ζητώντας από το δικαστήριο μια ευκαιρία για νέα προσπάθεια.

Ο κατηγορούμενος (με φυσιολογική επαγγελματική δραστηριότητα) στο ξεκίνημα της απολογίας του ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο, με την πρόεδρο να του τονίζει πως πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την ίδια του την οικογένεια. Στη συνέχεια ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Δεν το είχα δει πως φύτρωσαν τα δενδρύλλια. Έριξα μία χούφτα με σπόρια μήπως πάρω κάτι. Ήθελα να κόψω τις βόλτες σε Λάρισα και Τύρναβο».

*Εισαγγελέας: Ναι, αλλά τελικά βγήκαν.

-Κατηγορούμενος: Σαν γκαζόν ήταν…

*Εισαγγελέας: Τι θα τα έκανες;

- Κατηγορούμενος: Για μένα ήταν. Απλά βγήκαν περισσότερα απ’ όσα πίστευα πως θα βγουν.

Από την πλευρά του ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης τόνισε πως «είχε μαρτύριο για το πώς θα εμφανίσει το πρόβλημά του. Ήταν όμηρος σε μια κατάσταση από την οποία δεν μπορούσε να ξεφύγει.

… Η σύλληψή του, είναι και η λύτρωση του. Ήταν μια κίνηση απελπισίας γιατί δεν ήθελε να είναι όμηρος άλλων».

Ο Λαρισαίος στο άκουσμα της απόφασης, ευχαρίστησε την έδρα και αμέσως γύρισε στους συγγενείς του με μεγάλη ανακούφιση.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass