Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015,

ΣΤΑ 2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ – CASH&CARRY ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011

«Πράσινος» Μασούτης στο εμπορικό κέντρο Forum Nikaia

* Ανοδικά –έστω και οριακά- οι πωλήσεις στο 10μηνο, σύμφωνα με τη διοίκηση του Ομίλου

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 23:57

  Τις πύλες του στο κοινό της Λάρισας και της κεντρικής Ελλάδας άνοιξε χθες το πρωί το νέο κατάστημα του ομίλου «Μασούτης», στο εμπορικό κέντρο Forum Nikaia. Να σημειωθεί ότι το ύψος της επένδυσης για το συγκεκριμένο σημείο πώλησης ανήλθε σε περίπου 2 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος ολοκληρώνει στα τέλη του τρέχοντος έτους επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 25 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το δεύτερο κατάστημα «πράσινης» φιλοσοφίας στην Ελλάδα –το πρώτο λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο στη Χλόη Καστοριάς, ενώ στόχος της εταιρείας είναι το επόμενο διάστημα να αναπτυχθούν «πράσινα» καταστήματα σε κάθε μεγάλη πόλη της χώρας.
 Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή πωλήσεων του ομίλου «Μασούτης», Γιάννη Συμεωνίδη, μέχρι το τέλος του 2010 θα προστεθεί ακόμη ένα κατάστημα της αλυσίδας, στα Γιαννιτσά –με αυτό ολοκληρώνεται ένα επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 25 εκατ. ευρώ. Για το 2011 προγραμματίζεται η λειτουργία δύο ακόμη καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη κι ένα cash&carry στη Λάρισα. Παράλληλα, στα μέσα του 2011 θα λειτουργήσει και το logistics center του ομίλου, στη Θεσσαλονίκη. Πλέον, ο «Μασούτης» διαθέτει τέσσερα καταστήματα στην πόλη της Λάρισας κι ένα στην Ελασσόνα –πέντε, δηλαδή, σε επίπεδο νομού.
Αναφερόμενος στα οικονομικά μεγέθη του «Μασούτη» ο κ.Συμεωνίδης επεσήμανε ότι παρά την οικονομική συγκυρία και την υποχώρηση των πωλήσεων πανελλαδικά σε κλαδικό επίπεδο κατά 3%, ο τζίρος του ομίλου κινείται ανοδικά, με αύξηση της τάξης του 4% στο 10μηνο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στην απόδοση από τη λειτουργία νέων σημείων πώλησης ανά τη χώρα. Εκτιμάται ότι στο τέλος του έτους, ο τζίρος θα διαμορφωθεί σε περίπου 660 εκατ. ευρώ.
 «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΛΟΓΙΚΗ
Σύμφωνα με τον κ.Φυλακτό, το «πράσινο» κατάστημα Μασούτης, που αναπτύσσεται σε περίπου 3.000 μ2 (2.350μ2 ο ισόγειος χώρος πώλησης και 550 μ2 αποθήκες) προωθεί την περιβαλλοντική ευσυνειδησία σε δύο επίπεδα, πρώτον σε επίπεδο κατασκευής και δεύτερον σε επίπεδο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των καταναλωτών. Το κτίριο έχει σχεδιαστεί βάσει των αρχών της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής –μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθεί και σύστημα φωτοβολταϊκών στην οροφή- με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 20%, σε σχέση με τις συμβατικές κατασκευές. Παράλληλα, χρησιμοποιούνται συσκευές νέας ενεργειακής κλάσης, λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ και τα καροτσάκια-καλάθια αγορών είναι κατασκευασμένα από ανακλυκλωμένες πλαστικές φιάλες (pet). Στο κατάστημα υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε βιολογικά και φυτικά προϊόντα, οικολογικά προϊόντα καθαρισμού, ενώ υπάρχει και ειδικό τμήμα φυσικών προϊόντων από μαστίχα (σε συνεργασία με την εταιρεία Mastiha Shop). Τέλος, στο κατάστημα λειτουργούν κάδοι ανακύκλωσης για χαρτί, γυαλιά οράσεως-ηλίου, λάδι, ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες και λαμπτήρες.
 ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟΝ «ΑΡΚΤΟΥΡΟ»
Στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων, επιβραβεύτηκε το έργο της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος», με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη δραστηριότητα του ομίλου. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Νίκαιας, Ρίζος Κομήτσας και ο επικεφαλής του ομίλου «Μασούτης», Διαμαντής Μασούτης.
 

© Copyright 1996 - 2015

ITBox - Internet Services