Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015,

Θεατρική παράσταση από την «Πρόταση Ζωής»

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010, 23:32

Εκδήλωση -θεατρική παράσταση με θέμα: «Στη χώρα των συναισθημάτων», βασισμένη στα δύο προγράμματα Αγωγής Υγείας: «Ο κήπος με τις 11 γάτες» και «Το σπίτι των παιδιών», που εφαρμόστηκαν στους μαθητές, τη φετινή σχολική χρονιά πραγματοποιούν η «Πρόταση Ζωής»-Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Ν. Μαγνησίας-ΟΚΑΝΑ, το «Σύγχρονο Σχολείο» και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του «Σύγχρονου Σχολείου» σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010 και ώρα 6:30 μ.μ. στο «Κτήμα Γαία» στην Άλλη Μεριά (είσοδος ελεύθερη).
Στο πλαίσιο αυτό χθες οι διοργανωτές έδωσαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, όπου η πρόεδρος κα Βασιλική Σταυροπούλου αναφέρθηκε στη δράση του κέντρου από το 1998 που έχει στόχο την ενεργοποίηση των γονέων σε θέματα πρόληψης.
Η ίδια είπε ακόμη ότι το κέντρο συνεργάστηκε με τα σχολεία της Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας και φέτος για πρώτη φορά και με το ιδιωτικό «Σύγχρονο σχολείο» της κ. Τζουμάκη και πρόσθεσε πως τα θέματα πρόληψης πρέπει να τίθενται εκτός από τις οικογένειες και στα σχολεία ώστε να εκπαιδεύονται τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και τα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.
Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του «Σύγχρονου Σχολείου» κ. Νινέτα Γιολδάση είπε ότι τα παιδιά πήραν πολλά θετικά μηνύματα και ότι τα αποτελέσματα θα φανούν στο μέλλον και σημείωσε ότι παρόμοια προγράμματα θα ήταν καλό να υλοποιούνται και σε άλλα σχολεία.
Από την πλευρά της η κ. Γλυκερία Τζουμάκη αναφέρθηκε στα προγράμματα εμψύχωσης των παιδιών –λέγοντας- μεταξύ άλλων- ότι βοηθούν στο να αποκτούν αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση.
Τέλος η ψυχολόγος της «Πρότασης Ζωής» κ. Μαίρη Μπακατσέλου τόνισε-μεταξύ άλλων- ότι φέτος έγιναν τρεις εκπαιδεύσεις σε 39 δασκάλους και νηπιαγωγούς σε 19 σχολεία της περιοχής, ενώ πρόσθεσε ότι τα προγράμματα για τα παιδιά έγιναν με βιωματικό τρόπο προκειμένου να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα τους

© Copyright 1996 - 2015

ITBox - Internet Services