Τρίτη, 26 Μαΐου 2015,

Παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013, 13:40

Το Λύκειο των Ελληνίδων συνέχισε και φέτος την προσπάθειά του να μεταδώσει στους μικρούς και μεγάλους μαθητές του την αγάπη για την ελληνική παράδοση, διδάσκοντας χορούς και τραγούδια της Ελλάδας. Η προσπάθεια αυτή ολοκληρώνεται για φέτος με την επίδειξη χορού από τους μαθητές του Λυκείου.

Οι μαθητικές παραστάσεις του Λυκείου Ελληνίδων δίνουν την ευκαιρία στους μικρούς και μεγάλους μαθητές να χορέψουν για τους γονείς και τους φίλους τους, αλλά να ζήσουν και τη χαρά της συμμετοχής στη δημιουργία μιας παράστασης.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ θα παρουσιαστούν όλοι οι χορευτές που παρακολουθούν μαθήματα χορού στο Λύκειο των Ελληνίδων από τους πλέον αρχάριους ως τους πιο προχωρημένους. Οι χορευτές θα  παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Θεσσαλία, Θράκη, Ήπειρο, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία, Ανατ. Ρωμυλία, Μ. Ασία, και τα νησιά. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν την πρόοδο των  παιδιών τους, τις καινούριες γνώσεις τους. Κινητικά μοτίβα, άλλα γνώριμα και κάποια πρωτοδιδαχθέντα θα συνοδέψουν με κέφι τις μουσικές, τα τραγούδια και τους χορούς.

     Πλάι στους μικρούς και νέους χορευτές θα εμφανιστεί και ένα τμήμα από την μεγάλη χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων. Το κοινό που θα παρακολουθήσει την παράσταση του Λυκείου, πέρα από το άψογο χορευτικό πρόγραμμα, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τους εξαιρετικούς μουσικούς που θα το συνοδέψουν: την αυθεντική κομπανία χάλκινων του Π. Αγανάκη από την Καρυδιά Έδεσσας, με κορνέτες τους Θανάση και Τραϊανό Βέλκο. Ακόμη το Β. Μπακαγιάννη στην Ήπειρο, τον Ρ. Μακρόπουλο στο βιολί, τον Β. Σαραντινό και τη Φ. Μπαρπμή και στο τραγούδι, στη θρακιώτικη γκάιντα τον Μ. Ανδρέου.

 

© Copyright 1996 - 2015

ITBox - Internet Services