Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015,

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στην τελική ευθεία το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013, 23:58

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
 Στην τελική ευθεία εισήλθε το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού που εφαρμόζει η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σε συνεργασία με τους Δήμους, τα ΤΟΕΒ και τη ΔΕΗ. Αυτό προέκυψε από τη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, κατόπιν σχετικών οδηγιών του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, για να εξετασθεί η πορεία του προγράμματος. Ειδικότερα στη σύσκεψη πήραν μέρος οι δήμαρχοι Σοφάδων Παλαμά και Μουζακίου κ.κ. Παπαδόπουλος, Πατσιαλής και Κωτσός, ο περιφ. Σύμβουλος κ. Αναστασόπουλος, εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ, εκπρόσωπος της ΔΕΗ και υπηρεσιακοί παράγοντες
Το πρόγραμμα είναι συνολικού ύψους 1,85 εκ ευρώ, αφορά 141 έργα και θα αρδεύσει συνολικά 63.358 στρέμματα. Από το παραπάνω κονδύλι τα 465,6 εκ. ευρώ θα καλυφθούν από δημόσια δαπάνη.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Περ. Ενότητα Καρδίτσας με τις αρμόδιες υπηρεσίες της, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, τα ΤΟΕΒ αλλά και τη ΔΕΗ, εδώ και αρκετούς μήνες προωθεί με συνέπεια και αποφασιστικότητα το πρόγραμμα, με στόχο να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που προέκυψαν κατά την υλοποίηση του. 
Η υλοποίηση του προγράμματος έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς ένας σημαντικός αριθμός αγροτών θα μειώσει το κόστος παραγωγής, μεγιστοποιώντας έτσι τα κέρδη του» τονίζει σε δήλωση του ο κ Τσιάκος. Ακόμη προσθέτει ότι κεντρικός στόχος της αντιπεριφέρειας Καρδίτσας είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, καθώς για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση θα πρέπει να έχουμε ισχυρό πρωτογενή τομέα ο οποίος θα παράγει προς όφελος της εθνικής οικονομίας. «Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι στόχος της αιρετής περιφέρειας όπως έχει υπογραμμίσει και ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός είναι να επενδύσουμε σε έργα που προσθέτουν στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία. Ο πρωτογενής τομέας και ειδικότερα ο αγροτοκτηνοτροφικός, αποτελούν το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα, το οποίο με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να δώσει αποφασιστική ώθηση στην προσπάθεια ανάκαμψης της πατρίδας μας» προσθέτει ο κ. Τσιάκος. Ο αγροτικός εξηλεκτρισμός που προωθούμε για πολλούς αγρότες θα αποτελέσει ένα σημαντικό χέρι βοήθειας, καθώς θα πετύχουν μείωση του κόστους παραγωγής για την άρδευση των χωραφιών τους ενώ και σε επίπεδο διαχείρισης η εργασία τους θα απλοποιηθεί. Μάλιστα το εν λόγω έργο, έρχεται να δράσει συμπληρωματικά με την τοποθέτηση inverter που επίσης προωθούμε, με την εκτεταμένη αγροτική οδοποιία και των καθαρισμό των αποστραγγιστικών καναλιών, κατέληξε ο κ. Τσιάκος. 
 
 

© Copyright 1996 - 2015

ITBox - Internet Services