Κυριακή, 24 Μαΐου 2015,

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β. ΝΤΟΚΟΥ – Κ. ΣΟΥΦΛΙΑ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ενδιαφέρον της Νομαρχίας για τον τρύγο

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008, 23:24

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Επίσκεψη στον οινοποιητικό συνεταιρισμό Τυρνάβου πραγματοποίησε ο αντινομάρχης Λάρισας του Πρωτογενή Τομέα, κ. Βασίλης Ντόκος, συνοδευόμενος από τον διευθυντή της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Λάρισας κ. Κώστα Σουφλιά και τον αναπληρωτή διευθυντή κ. Δημήτριο Ζδουκόπουλο.Κατά την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του προέδρου του οινοποιητικού συνεταιρισμού κ. Βασιλείου, του διευθυντή κ. Στέλιου Παπρά και μελών του οινοποιητικού συνεταιρισμού.Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως η πορεία του τρύγου, η πορεία του οινοποιητικού συνεταιρισμού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Επίσης έθεσαν στον κ. αντινομάρχη θέματα σχετικά με τη νομοθεσία που διέπουν τα προϊόντα απόσταξης και συγκεκριμένα του τσίπουρου.
Ο κ. Ντόκος απαντώντας είπε ότι η Νομαρχία μέσω της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης έχει συμβάλλει και έχει βοηθήσει στην ένταξη τριών επενδυτικών σχεδίων που έχει υποβάλλει ο συνεταιρισμός για τον εκσυγχρονισμό τού οινοποιείου και θα βοηθήσει στο μέλλον για περαιτέρω βελτίωση των υποδομών του.Επίσης, διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης έχει συμβάλλει μετά από αίτημα του συνεταιρισμού παρά τις δυσκολίες και με προσωπική παρέμβαση του νομάρχη, κ. Λουκά Κατσαρού, στη μετατροπή της ποικιλίας μοσχάτου Αμβούργου από διπλής χρήσεως που ήταν στο νομό Λάρισας σε καθαρά οινοποιήσιμη ποικιλία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον συνεταιρισμό να μπει στην αγορά με νέο τοπικό οίνο.
Το οινοποιείο Τυρνάβου είναι σήμερα το μεγαλύτερο οινοποιείο στο νομό μας και ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα, με κύριο στόχο τη διαφύλαξη, των συμφερόντων των παραγωγών αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων. Επίσης ο κ. αντινομάρχης μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες διαβεβαιώνουν τους παράγοντες του οινοποιείου ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους για οποιοδήποτε πρόβλημα.
Μετά τη σύσκεψη έγινε ξενάγηση σε όλους τους χώρους του οινοποιείου, όπου ξεναγήθηκαν από κοντά σ’ όλη την παραγωγική διαδικασία και διαπίστωσαν τα άριστης ποιότητας παραγόμενα προϊόντα.

© Copyright 1996 - 2015

ITBox - Internet Services