Σάββατο, 23 Μαΐου 2015,

ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΑΓΙΟΝΕΡΙ – ΔΑΜΑΣΙ – ΔΡΥΜΟ

Πύρινο «σκηνικό» στην περιοχή Ελασσόνας

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012, 23:42

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Κάτω από πύρινο «σκηνικό» προχθές το βράδυ η περιοχή της Ελασσόνας, αλλά και εξαιρετικά άμεση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας, και όχι μόνο. Τρεις φωτιές, που ευτυχώς τέθηκαν υπό έλεγχο, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής δύναμης και με τη συνδρομή πολιτών που βοήθησαν στο έργο της Πυροσβεστικής.
Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στις 6 το απόγευμα σε τοποθεσία στο Αγιονέρι Ελασσόνας και κατάφερε να κάψει 40 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 20 στρέμματα δασικής έκτασης.
Λίγο αργότερα στο Δαμάσι εκδηλώθηκε φωτιά, όπου έκαψε συνολικά 250 στρέμματα χορτολιβαδικής, 50 στρέμματα δασικής έκτασης και 150 στρέμματα γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
Στις 11.30 το βράδυ, καινούργια φωτιά προέκυψε και στον Δρυμό Ελασσόνας, στην τοποθεσία «Βρωμόβρυση», όπου συνολικά κάηκαν 50 στρέμματα, χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης. Χαρακτηριστικό είναι πως η φωτιά του Δρυμού σβήστηκε... μετά από 10 ώρες (χθες το πρωί)
Συνολικά, για την κατάσβεση των πυρκαγιών πήραν μέρος 19 οχήματα με 50 πυροσβέστες και τρία πεζοπόρα τμήματα με 30 άτομα. Για τον φόβο των αναζωπυρώσεων παρέμειναν και χθες στην περιοχή 3 οχήματα με 10 άνδρες της Πυροσβεστικής.
 ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ - ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή ανακοίνωση – ευχαριστήριο του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δρυμού Ελασσόνας κ. Παναγιώτη Αρσένη και του Τοπικού Συμβουλίου του Δρυμού:
«Ευχαριστούμε δημόσια τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νικόλαο Λαθύρη, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας κ. Ελευθέριο Μουλτσιά, τον διοικητή της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας κ. Ζήση Μπρούζα, καθώς και τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γεώργιο Πασχόπουλο για την άμεση και αποτελεσματική τους παρέμβαση στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή «Βρωμόβρυση» του Δρυμού, το βράδυ της Πέμπτης 11 Ιουλίου.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους πυροσβέστες και τους κατοίκους της Κοινότητάς μας που συνέδραμαν τα μέγιστα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη σημασία της ευαισθητοποίησης και της ενεργοποίησης των πολιτών, που σε τέτοιες περιπτώσεις αναδεικνύεται σωτήρια».
* Εξάλλου χθες στις 11:20 το πρωί εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Γόννων όπου κάηκαν 50 στρέμματα καλλιεργήσιμων (ελαιόδενδρα) και χορτολιβαδικών εκτάσεων και στην κατάσβεση της οποίας συμμετείχαν έξι οχήματα με δεκαοχτώ άνδρες.

© Copyright 1996 - 2015

ITBox - Internet Services