Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015,

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΕΤΟΥ ΣΤΗ ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Ζημιές από έντομο στα ακτινίδια

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012, 00:13

 Για τις ζημιές που προκαλούνται στα ακτινίδια της περιοχής από έναν πρωτοεμφανιζόμενο εχθρό-έντομο ενημέρωσαν την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού κ. Βλάχος Αθανάσιος και τα μέλη κ. Ευθυμίου Αθανάσιος, Σκέτος Ευάγγελος.
Ο πρόεδρος κ. Βλάχος ζήτησε τη συμβολή της Αντιπεριφέρειας Λάρισας για την προμήθεια και εγκατάσταση ειδικών κατασκευών που καταπολεμούν τον επιζήμιο εχθρό, ενώ από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλαριώτου δήλωσε πως «η καλλιέργεια της ακτινιδιάς είναι ιδιαίτερης οικονομικής σημασίας για την περιοχή μας, καθώς επίσης και σημαντικό εξαγώγιμο προϊόν. Θα συνδράμουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος με στόχο την προστασία του εισοδήματος των παραγώγων. Η στήριξη του αγροτικού κόσμου, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα».
Τέλος, η κ. Καραλαριώτου δεσμεύτηκε να συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων και ειδικών επιστημόνων, για να αποφασιστεί ο πλέον ενδεδειγμένος επιστημονικά τρόπος για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με σκοπό την προστασία του ακτινιδίου.

© Copyright 1996 - 2015

ITBox - Internet Services