Οι πολέμιοι της Μεσοχώρας και ο εγωισμός τους

Δημοσίευση: 05 Απρ 2017 17:32

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε και ακούμε διάφορα σχετικά με το ΥΗΕ Μεσοχώρας από τον περιφερειακό σύμβουλο της «Οικολογικής Θεσσαλίας» κ. Νίκο Πουτσιάκα. Εάν με τις κινήσεις του αυτές θέλει απλά να δώσει κάποια προβολή στην παράταξή του πάει κι έρχεται.

Εάν πάλι προσπάθησε να μας ξεκαθαρίσει τι θέλουν τέλος πάντων να γίνει με τη Μεσοχώρα (θυμίζω ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο το φθινόπωρο του 2015 που ρωτηθήκαμε από το υπουργείο ο κ. Ν. Πουτσιάκας ψήφισε λευκό, αν είναι δυνατόν) σίγουρα μας μπέρδεψε ακόμη περισσότερο. Ας τα δούμε με τη σειρά.

Την Μεσοχώρα την ονομάζει «τερατούργημα» και λέει σε μας, που τόσα χρόνια ο Περιφερειάρχης, το Περιφερειακό Συμβούλιο, οι Δήμαρχοι, οι φορείς όλοι στηρίζουμε το έργο, ότι έχουμε εμμονές και ότι εξυπηρετούμε «συγκεκριμένα συμφέροντα». Ποια είναι αυτά κε Πουτσιάκα; Η ηλεκτρική ενέργεια και μάλιστα από ΑΠΕ που θα παράγεται από τη ΔΕΗ; Και μείς τι να πούμε για σας τους λίγους που τώρα στηρίζετε μια κυβέρνηση για να έχετε ένα υπουργειάκι και που μετατρέψατε την μεγαλύτερη επιχείρηση της Ελλάδας σε μαγαζάκι κι ετοιμάζεστε μάλιστα να την ξεπουλήσετε;

Παριστάνετε τον ευαίσθητο και ζητάτε «επικαιροποιημένο ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό» που δήθεν χωρίς αυτόν δεν μπορείτε να δεχθείτε την Μεσοχώρα. Εδώ η κυβέρνηση που στηρίζετε δίνει αβέρτα άδειες για έργα στους ιδιώτες, θα πουλήσει τώρα και έργα της ΔΕΗ, και εσάς σας πήρε ο πόνος για «ολοκληρωμένο σχεδιασμό»; Ζητάτε ακόμα να μειωθεί το ύψος στο φράγμα Μεσοχώρας αλλιώς δεν το δέχεστε. Μα τέλος πάντων τι είναι το φράγμα, τούρτα για να την κόψουμε; Και έχετε το θράσος να αποκαλείτε τη Μεσοχώρα «υποτιθέμενη» και όχι πραγματική ανάπτυξη; Μήπως νομίζετε ότι ο κόσμος δεν βλέπει ότι όλα αυτά είναι προφάσεις;

Μιλάτε για «ιδιωτικοποίηση». Εσείς είστε με την Κυβέρνηση και πολεμάτε να μην γίνει το έργο. Αλλά είτε γίνει είτε όχι, η ιδιωτικοποίηση, σήμερα n Μεσοχώρα ανήκει στη ΔΕΗ οπότε και εάν ακόμα πουληθεί η ΔΕΗ θα έχει κάποιο όφελος. Δηλαδή εσείς τι λέτε, άμα είναι να ιδιωτικοποιηθεί να μην γίνει καθόλου και ας πάνε χαμένα τα 500 εκατ. που όλοι μας δώσαμε για να κατασκευασθεί;

Κατηγορείτε εμάς που ζητάμε τη Μεσοχώρα ότι δήθεν δεν νοιαζόμαστε για τους κατοίκους της. Χίλιες φορές ο Περιφερειάρχης και όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο αυτό και δήλωσαν συμπαράσταση. Εκείνοι που δεν νοιάζονται είναι όσοι πολεμάνε τη Μεσοχώρα, αφήνοντας τόσα χρόνια τους ιδιοκτήτες των σπιτιών, που δεν ζουν πια εκεί, να μην μπορούν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους. Αυτό περιμένουν οι άνθρωποι και στην ουσία εσείς τους πολεμάτε.

Λέτε ότι η Μεσοχώρα είναι «δούρειος ίππος» για την εκτροπή Αχελώου. Και τα μικρά παιδιά ξέρουν ότι το έργο της Μεσοχώρας είναι μόνο υδροηλεκτρικό και άσχετο με την εκτροπή. Άλλη μία πρόφαση για να δικαιολογήσετε το λευκό που ρίξατε στην ψηφοφορία για τη Μεσοχώρα, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι εκείνες τις ημέρες κάποιοι οικολόγοι από το κέντρο σας τράβηξαν τα αυτιά που πήγατε να υποστηρίξετε την πρόταση του Περιφερειάρχη.

Και για να τελειώνουμε, ότι και να λέτε για τη Μεσοχώρα με τίποτα δεν μπορείτε να κρύψετε την πραγματικότητα. Από χρόνια οι διάφοροι «οικολόγοι» έλεγαν ότι δεν θέλουν το έργο, αυτό όμως έγινε από κάποιους δημιουργικούς ανθρώπους και ήρθε η ώρα να λειτουργήσει. Εσείς παραμένετε κολλημένοι στο χτες και ζητάτε να κατεδαφιστεί για να ικανοποιηθεί ο εγωισμός σας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο κόσμος και όσοι παρακολουθούμε το θέμα δεν θα σας αφήσουμε να το κάνετε αυτό ούτε θα μένουμε αδιάφοροι στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης που το καθυστερεί και το μπλοκάρει.

Του Γιώργου Λαδόπουλου*

*Ο Γιώργος Λαδόπουλος είναι περιφερειακός σύμβουλος, σύμβουλος Υδάτων του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass