Η πολύτεκνη οικογένεια όχι μόνο δεν στηρίζεται αλλά στοχοποιείται

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2017 15:05

Κάποιοι με τις αποφάσεις τους αρκέστηκαν να φορολογούν άγρια τους οικογενειάρχες με παιδιά τη στιγμή που πρόσεξαν τους εαυτούς τους επιβάλλοντας φορολογική ασυλία! Και μάλιστα ο πήχης έπεσε πολύ … είτε 3 είτε 13 τέκνα έχεις τον ίδιο φόρο θα πληρώσεις κατά την τωρινή «αριστερή» κυβέρνηση! Φορολογούν ακόμη και τους πολύτεκνους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας!

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία ο έγγαμος με παιδιά πληρώνει μεγαλύτερο φόρο. Στις χώρες του ΟΟΣΑ οι φορολογικοί συντελεστές μειώνονται για τα παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του ypes βλέπουμε:

2016 θάνατοι 118.623 γεννήσεις 93.418

2017 μέχρι 15/05 θάνατοι 50.784 γεννήσεις 30.899

Μετά από 92 χρόνια οι γεννήσεις είναι κάτω από 100.000!

Για πρώτη φορά από το 1921 οι γεννήσεις στην Ελλάδα υποχώρησαν κάτω από το όριο των 100.000 από το 2013 και μετά. Από το 2011- 2016 οι θάνατοι ήταν κατά 113.305 περισσότεροι από τις γεννήσεις. Στο πρώτο τετράμηνο του 2017 έχουν πραγματοποιηθεί 19.462 περισσότεροι θάνατοι. Όλο το 2016 οι θάνατοι ήταν περισσότεροι κατά 25.205

Οι πολύτεκνοι αισθάνθηκαν για τα καλά τα ανάλγητα μέτρα των μνημονίων. Μέτρα αποτρεπτικά για τα νέα ζευγάρια να προχωρήσουν στη δημιουργία οικογένειας. Τα παρακάτω μνημονιακά μέτρα κατέστρεψαν τους πολύτεκνους!

Κατάργηση αφορολόγητου των χρηματικών γονικών παροχών. Κατάργηση του διορισμού των πολύτεκνων εκπαιδευτικών. Καθιέρωση της εισφοράς αλληλεγγύης με τέτοιο τρόπο ώστε να πληρώνει το ίδιο ποσό ο πολύτεκνος με όσα τέκνα και να έχει, με τον άγαμο! Το ίδιο ισχύει και με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Κατάργηση του επιδόματος γάμου. Κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων και της ισόβιας σύνταξης της πολυτεκνικής μητέρας. Επιβολή φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τους πολύτεκνους που έχουν αυτοκίνητα άνω των 1928 κ.ε. Φορολογική καταιγίδα κατά των πολύτεκνων οικογενειών. Ο πολύτεκνος φορολογείται όπως ο άγαμος.

Επιβολή τέλους χαρτοσήμου τα πολυτεκνικά επιδόματα. Κατάργηση των μετεγγραφών των πολυτέκνων, γονέων και παιδιών. Διακοπή της δωρεάν χορήγησης οπωροκηπευτικών και άλλων προϊόντων στις πολύτεκνες οικογένειες.

Κατάργηση του ποσοστού 10% για την εισαγωγή των πολύτεκνων στις σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Μείωση του ποσοστού για τις προσλήψεις των πολύτεκνων από το 20% στο 15%. Ο πολύτεκνος πληρώνει ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων όπως ο άγαμος.

Μείωση των κύριων και των επικουρικών συντάξεων των πολυτέκνων. Κατάργηση των επιδομάτων των τέκνων. Μείωση των αποδοχών στην απασχόληση συνταξιούχων πολυτέκνων. Κατάργηση της πρόταξης των τέκνων πολυτέκνων που προβλεπόταν στο ν. 2190/1994.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Ιταλία δίνει οικονομική ενίσχυση 800 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται από τώρα και στο εξής. Ένα μέτρο που ελπίζεται να βοηθήσει στον περιορισμό του φαινομένου της υπογεννητικότητας, το οποίο είναι ιδιαίτερα αισθητό και στη γειτονική Ιταλία. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα αλλά αντί για ενίσχυση των οικογενειών επιβάλλεται δυσβάστακτη φορολογία. Αναζητείται ελπίς.

Του κ. Παν. Γκουντελάκη (*)

(*) Ο κ. Παν. Γκουντελάκης είναι μέλος του Δ.Σ Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass