Η ειδική σχέση Τσίπρα-Καμμένου

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2017 17:34

Ο Π. Καμμένος βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο της επικαιρότητας, τις περισσότερες φορές για τον λάθος λόγο. Το τελευταίο διάστημα επινόησε τη γραβάτα με τα... γεννητικά όργανα μέσω της οποίας προσπάθησε να στείλει πολιτικά μηνύματα έπειτα από την υποτιθέμενη επιτυχία του πρωθυπουργού στο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους του ελληνικού Δημοσίου.

Όταν διαπίστωσε ότι η παρέμβασή του προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις θέλησε να προστατευτεί πολιτικά αποδίδοντας την απαράδεκτη ανάρτηση στο διαδίκτυο στο παιδί του.

Πρόκειται για τον ίδιο πολιτικό που παλαιότερα κατηγορούσε τους αντιπάλους του ότι διαπραγματεύονταν και υπέγραφαν τα μνημόνια «στα τέσσερα» και από τη στιγμή που μοιράστηκε την εξουσία με τον κ. Τσίπρα υπογράφει πολλά περισσότερα χωρίς καν να διαπραγματεύεται.

Ο κ. Καμμένος βρίσκεται στη δημοσιότητα και εξαιτίας της προσπάθειάς του να συνεννοηθεί, για τους δικούς του λόγους, με έναν ισοβίτη που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση της δια θαλάσσης μεταφοράς ναρκωτικών αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το συμβόλαιο

Τσίπρας και Καμμένος είναι δεμένοι με ένα διπλό συμβόλαιο. Η μια διάσταση του συμβολαίου έχει σχέση με τη διατήρηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές προτιμήσεις. Ενισχύουν έτσι την εκτίμηση ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία και η νομή της και πως η ιδεολογία και η πολιτική είναι ένα πρόσχημα το οποίο δεν τους δεσμεύει. Έτσι έχουμε τον «αντιδεξιό» κ. Τσίπρα να συνεργάζεται αρμονικά με έναν πολιτικό που δηλώνει ότι κινείται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και τον «συντηρητικό» κ. Καμμένο να προσυπογράφει όλες τις επιλογές του αριστερού κ. Τσίπρα.

Η δεύτερη διάσταση του συμβολαίου που ενώνει τους Τσίπρα-Καμμένο έχει σχέση με την εντατική νομή της εξουσίας. Να θυμίσουμε ότι το ξεκίνημα της κυβερνητικής τους συνεργασίας συνοδεύτηκε από ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα κόστους 500 εκ. δολαρίων το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τα άδεια ταμεία του Δημοσίου την περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση ήταν σε ρήξη με την Ευρωζώνη και δεν μπορούσε να ελπίζει στην κανονική καταβολή των δόσεων του δεύτερου προγράμματος-μνημονίου.

Κάθε κυβερνητική απόφαση που τους αφορά έχει τονισμένη τη διάσταση της νομής της εξουσίας όπως για παράδειγμα η οικονομική αρμοδιότητα του υπουργείου Άμυνας σε ζητήματα υποδομών για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Οι δυο κυβερνητικοί εταίροι διευκολύνουν σε διαχειριστικά θέματα ο ένας τον άλλον κατά κανόνα σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Εντύπωση προκαλεί και η δραστηριοποίηση του κ. Καμμένου για την ανάδειξη του... φιλοκυβερνητικού ρόλου του επιχειρηματία κ. Σαββίδη. Ο εκ Ρωσίας προερχόμενος επιχειρηματίας υπόσχεται στην κυβέρνηση περισσότερα από αυτά που μπορεί να κάνει στον χώρο των ΜΜΕ, έχει δημιουργηθεί όμως η εντύπωση ότι τον διαχειρίζεται προσωπικά ο κ. Καμμένος.

Κατώτερη ποιότητα

Η συνεργασία Τσίπρα-Καμμένου αναδεικνύει και τη χαμηλή πολιτική ποιότητα της κυβέρνησης Τσίπρα. Η ριζοσπαστική Αριστερά η οποία διαφήμιζε το ανύπαρκτο όπως αποδεικνύεται ηθικό της πλεονέκτημα συνεργάζεται με ό,τι χειρότερο έχουν αναδείξει η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά της να εξυπηρετηθεί πολιτικά και όχι μόνον.

Η συνεργασία Τσίπρα-Καμμένου έχει επιταχύνει την πτώση ποιότητας που χαρακτηρίζει τον δημόσιο βίο στη χώρα μας σε μια περίοδο κατά την οποία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η οικονομική και κοινωνική κρίση.

Δημιουργείται έτσι ένα ασφυκτικό πολιτικό περιβάλλον με πάρα πολλούς συμπολίτες μας να δηλώνουν αγανακτισμένοι με το κατάντημα της πολιτικής και το 35% ως 40% του συνόλου να γυρνάει επιδεικτικά την πλάτη του όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στο πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν έχουν καμία διάθεση να βάλουν σε κάποια τάξη τον κ. Καμμένο αλλά τον ενθαρρύνουν στη χυδαιότητα και την ασυναρτησία του εκτιμώντας ότι όσοι περισσότεροι πολίτες εγκαταλείψουν αηδιασμένοι την πολιτική τόσο μικρότερη θα είναι η πίεση που θα δέχεται από την κοινή γνώμη η σημερινή εξουσία και έτσι θα μπορέσει να ικανοποιήσει τις ανάγκες της με μεγαλύτερη άνεση. Τέτοια πολιτικά μεγαλεία...

Από τον Γιώργο Κύρτσο, ευρωβουλευτή της ΝΔ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass