ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Οι αρκούδες της Πίνδου

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2018 17:15

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Αφορμή για να γραφούν οι γραμμές αυτές ήταν οι πληροφορίες μας ότι στη στάνη του τσέλιγκα Γιάννη Νώτα από την Αβδέλλα Γρεβενών μετά τις μεγάλες βροχές προ 20 ημερών και πλέον, μια μεγάλη αρκούδα όρμησε και πήρε μια γίδα από το κοπάδι.

Προ σαράντα και πλέον ετών, στις 19 – 7- 1975, θέλησα να ανέβω στην κορυφή «Μαντελίτσα» για να απολαύσω τη θέα των γύρω βουνών. Ορισμένοι φίλοι και παλιοί συμμαθητές που πρότεινα δεν θέλησαν να με συνοδεύσουν ίσως επειδή είχαν παλιότερα και οι ίδιοι, στη Σμίξη, το Πανόραμα και άλλα γύρω χωριά. Μέσα στη φτέρη μου φάνηκε ότι κάτι κινείται. Πλησιάζω γύρω στα τριάντα μέτρα και τι να αντικρίσω; Μια τεράστια αρκούδα. Ποιος είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε. Δεν πανικοβλήθηκα όμως. Υποχωρώ κανονικά και κάθε 5 λεπτά γυρίζω πίσω μήπως η αρκούδα με ακολουθεί.

Συνεχίζοντας να κατεβαίνω αντικρίζω τον αείμνηστο Γιάννη Γκάνα. «Πρόσεχε το κοπάδι του λέω, μια μεγάλη αρκούδα πίσω μας». Εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκα σχεδόν καθόλου. Πού να με πιάσει ο ύπνος με τέτοιο θηρίο…

Αγγελος Γάννας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass