ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο τραυματισμός γυναίκας από σκυλιά στο Αργυροπούλι

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2018 15:45

Κύριε Διευθυντά,

πριν από λίγο καιρό στο Αργυροπούλι Τυρνάβου συνέβη ένα περιστατικό πρωτοφανούς αγριότητας, προερχόμενο από την επίθεση αδέσποτων σκυλιών εναντίον ανύποπτης γυναίκας τη στιγμή κατά την οποία πήγαινε να τοποθετήσει τα σκουπίδια σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων.

Αποτέλεσμα της επιθέσεως αυτής ήταν η πτώση της γυναίκας κατά γης, η απώλεια των αισθήσεών της και ο τραυματισμός της με κάταγμα στο ένα χέρι. Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στη βοήθεια συγχωριανής της, η οποία εκείνη τη στιγμή έτυχε να περνά από τον τόπο του συμβάντος.

Το γεγονός αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τις αρμόδιες αρχές, ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας των κατοίκων της υπαίθρου και των αστικών περιοχών. Γιατί τα περιστατικά αυτά πέραν των τραυματισμών δημιουργούν και κινδύνους προσβολής της δημόσιας υγείας, καθ’ ότι τα αδέσποτα δεν τυγχάνουν της προληπτικής ιατρικής φροντίδας. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συγκέντρωσή τους σε κατάλληλους χώρους και την υιοθέτησή τους, όπου είναι δυνατόν, από πραγματικούς ζωόφιλους. Ένας τέτοιος χώρος λειτουργεί στη Λάρισα, υπό την αιγίδα του δήμου, ο οποίος όμως λόγω της μεγάλης έξαρσης του φαινομένου των αδέσποτων αδυνατεί ν’ αντιμετωπίσει στο σύνολό του το πρόβλημα αυτό. Έτσι θ’ αποφύγουμε περιστατικά σαν αυτό του Αργυροπουλίου, το οποίο θα μπορούσε να στοιχίσει και σε απώλεια ανθρώπινης ζωής…

Αυτός είναι και ο σκοπός της δημοσιοποίησης της σημερινής επιστολής. Η ενημέρωση, η πρόληψη και η αποτροπή στο μέλλον παρόμοιων γεγονότων. Και το σημαντικότερο θέλει να καταδείξει ότι η πραγματική ζωοφιλία δεν έχει καμία σχέση με την εγκατάλειψη και τη δημιουργία αδέσποτων. Αλλά μόνον με την αγάπη και την προστασία. Την καθαριότητα του περιβάλλοντος και των τετράποδων αυτών. Τα οποία συνδέονται με υποδειγματική και ισόβια φιλία με τον άνθρωπο. Με την εκπαίδευσή τους τον βοηθούν στις ειδικές ανάγκες του και σε αρκετές περιπτώσεις είναι οι σωτήρες του. Αυτές τις αρετές και ικανότητές τους πρέπει να εκτιμήσουμε και να μην τα πετάμε στον δρόμο, όταν τα βαρεθούμε….

Με εκτίμηση

Κων/νος Τσιρονίκος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass