Επί της απόφασης του ΣτΕ για τους Αποστράτους

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2014 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:42

* Του Απόστολου Παπαπαρίση Προέδρου ΕΑΑΣ Λάρισας

Η περιβόητη απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του Ν.4093/2012 που αφορά στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επιτέλους καθαρογράφτηκε. Αυτή που αφορά τα μέλη των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας είναι η με αριθμό 2192/2014. Για να έχουν τα μέλη μας μία πρώτη ενημέρωση, παραθέτω τα παρακάτω:

* Ένας νόμος ακυρώνεται μόνον από Συνταγματικό Δικαστήριο, που η Ελλάδα δε διαθέτει όπως άλλες χώρες, π.χ. Πορτογαλία.

* Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν ακύρωσε το Ν.4093/2012, πλην όμως τον έκρινε αντισυνταγματικό, σε ό,τι αφορά στα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ.

* Το ΣτΕ ακύρωσε την υπουργική απόφαση που αφορούσε αναδρομικές μειώσεις μισθών και συντάξεων από 1/8 έως και 31/12/2012.

* Η κυβέρνηση καλείται να συμμορφωθεί με το σκεπτικό (ΕΠΕΙΔΗ) και το διατακτικό (ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ) της απόφασης και να επιστρέψει τα ποσά των μειώσεων μισθών και συντάξεων που επεβλήθησαν από 1/8/2012 έως και σήμερα, καθώς και όσες συνεχίζει να παρακρατά, σε εφαρμογή ενός αντισυνταγματικού νόμου.

* Η απόφαση είναι εκτελεστή και δεν μπορεί να αναιρεθεί με οιονδήποτε τρόπο, εντός ή εκτός Ελλάδος.

* Εφόσον αυτό γίνει άμεσα, ουδεμία δικαστική ενέργεια ή αντίδραση απαιτείται από τα μέλη μας. Στην περίπτωση όμως που ο χρόνος παρέρχεται απράκτως εκτιμάται πως είναι απαραίτητη για τα εν αποστρατεία Στελέχη, η προσφυγή στη δικαιοσύνη με συμβουλή δικηγόρου, ένεκα κινδύνου έναρξης παραγραφής της αξίωσης (συμπλήρωση διετίας).

* Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και θα ενημερώσει άμεσα, αναλυτικά και υπεύθυνα τα μέλη της, που καλούνται να μην παρασύρονται από ανεύθυνες κινήσεις εντυπωσιασμού που ενδεχομένως εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

* Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται και η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί του ιδίου αντικειμένου, που έχει ήδη εκδικασθεί την 5η Φεβρουαρίου 2014.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PERSES
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1