ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Επιφυλάξεις κυνηγών για προωθούμενες αλλαγές...

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2016 11:11

Με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη συναντήθηκε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ζ’ Κυνηγητικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ευάγγελος Μπαλατσός.

Στα θέματα που περιλαμβάνονται ως προτάσεις στο πόρισμα της ομάδας εργασίας του εθνικού διαλόγου για το κυνήγι αναφέρθηκε ο υπουργός. Όπως δηλαδή, η σύσταση Εθνικής Επιτροπής για τη διαχείριση της άγριας πανίδας με ευρείες αρμοδιότητες, η οποία θα πιστοποιεί την κατάσταση των πληθυσμών της πανίδας, η σύσταση ενός νέου Σώματος Θηροφυλακής, με τη συμμετοχή όλων των ασχολούμενων με τη φύλαξη της φύσης, που θα έχει δημόσιο χαρακτήρα, η βελτιστοποίηση της απόδοσης των πόρων των Κυνηγετικών Οργανώσεων, η απλοποίηση της κυνηγετικής νομοθεσίας με τη δημιουργία Κώδικα Θήρας, η εκάστοτε Ρυθμιστική Απόφαση να μην εκδίδεται από τον εκάστοτε υπουργό, αλλά από ένα σώμα ειδικών, η εκπαίδευση κυνηγών και η αλλαγή τρόπου έκδοσης κυνηγετικών αδειών.

Επί των παραπάνω θεμάτων η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος διατύπωσε τις έντονες επιφυλάξεις της. Στη συνάντηση με τον κ. Τσιρώνη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Κ.Σ.Ε. Νικ. Παπαδόδημας με τους προέδρους της Κ.Ο.Σ.Ε. Νικ. Σταθόπουλο, της Κ.Ο.Μ.Α.Θ. Ιωαν. Πολυχρόνη, της Κ.Ο.Π. Κων. Μαρκόπουλο και της Κ.Ο.Θ. Ευαγ. Μπαλατσό.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ και από τη γενική Διεύθυνση Δασών ο γενικός διευθυντής κ. Δημόπουλος και ο κ. Ντινόκας.

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, μαζί με όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, θα συνεχίσει την προσπάθειά της για την επιστημονική, νομική και τεκμηριωμένη υπεράσπιση της συνέχισης της αποδεδειγμένα φιλοπεριβαλλοντικής άσκησης του αειφόρου κυνηγιού που πραγματοποιείται σήμερα στη χώρα μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass