ΛΑΘΡΟΫΛΟΤΟΜΟΙ ΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

Αποψιλώνουν περιοχές σε Κίσσαβο και Μαυροβούνι

Δημοσίευση: 14 Απρ 2017 22:05

Σταδιακά «συρρικνώνεται» ο δασικός πλούτος του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγιάς, καταγγέλλουν πολίτες του δήμου, που διαπιστώνουν χρόνο με τον χρόνο να απογυμνώνονται δασικά σημεία.

Υποστηρίζουν ότι λαθροϋλοτόμοι εδώ και χρόνια συνεχίζουν ακάθεκτοι με θράσος, την παράνομη δράση τους και στον βωμό του κέρδους καταστρέφουν εκτάσεις δάσους με πολύτιμη ξυλεία.

Αν και έχουν διαπιστωθεί από τα αρμόδια δασαρχεία τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια λαθροϋλοτομίες, με σχετικούς ελέγχους, και εντοπισμό παράνομης ξύλευσης, παρόλα αυτά όλα μαρτυρούν ότι οι λαθροϋλοτόμοι δεν πτοούνται…

Πρόσφατο είναι ακόμη το περιστατικό λαθροϋλοτομίας που εντοπίστηκε στη θέση Πουρνάρα, ενώ καταγγελίες αναφέρουν ότι στο στόχαστρο λαθροϋλοτόμων αυτή τη φορά μπήκαν περιοχές κοντά στους οικισμούς Αμυγδαλή, Πρινιά… κ.α.

Από την άλλη, το κράτος λαμβάνει μέτρα για την πάταξη του φαινομένου, όπως τουλάχιστον αποδεικνύει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Προστασίας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, σχετικά με την υλοποίηση του Ειδικού Προγράμματος Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2017.

Αναφέρει δε ότι: «…με γνώμονα την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου των λαθροϋλοτομιών και της διακίνησης παράνομα υλοτομημένης ξυλείας, θα επαναληφθεί και για το τρέχον έτος το Πρόγραμμα Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών, με σκοπό την παρουσία και τον αιφνιδιαστικό έλεγχο από πλευράς δασικής υπηρεσίας στα σημεία τέλεσης λαθροϋλοτομιών αλλά και διακίνησης των παράνομων προϊόντων αυτών.

… Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση κατά το τρέχον έτος από το Πράσινο Ταμείο, των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος, προκειμένου αυτές να υλοποιήσουν πρόγραμμα για την προστασία των Δασών από λαθροϋλοτομίες, συνολικού

προϋπολογισμού 1.430.140 ευρώ. Η υλοποίηση του προγράμματος Πρόληψης λαθροϋλοτομιών κατά το τρέχον έτος συνίσταται στη λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων

Διοικήσεων και του ΣΚΔ – 1591, τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών καθώς και τα Σάββατα, τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες εργασίας, σύμφωνα με την παρεχόμενη από τις κείμενες διατάξεις δυνατότητα καθορισμού του ωραρίου εργασίας των υπηρετούντων κατηγοριών και κλάδων υπαλλήλων…

Η απόφαση καθιέρωσης υπερωριακής εργασίας εκδίδεται από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

…Ορίζουμε τις ώρες υπερωριακής απασχόλησης για 13 εβδομάδες εντός του 2017 σε 137.440 ώρες συνολικά, από τις οποίες α) 55.920 ώρες υπερωριακής απογευματινής εργασίας με δαπάνη μέχρι ποσού 391.440 € και 27.960 ώρες υπερωριακής εργασίας τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες με δαπάνη μέχρι ποσού 251.640 € και β) 53.560 ώρες προς συμπλήρωση της εβδομαδιαίας υποχρεωτικής των κλάδων προσωπικού που εργάζεται και σε απογευματινό ωράριο, με δαπάνη μέχρι ποσού 160.680 €.

Η προκαλούμενη δαπάνη από τη διάθεση συνολικά των ανωτέρω ωρών θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του Πράσινου Ταμείου οικονομικού έτους 2017».

Ας πιάσουν τόπο οι χρηματοδοτήσεις…

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass