ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ, ΑΛΛΑ…

Από το 2010 γνωστές οι αλλαγές στο πρόγραμμα νιτρορύπανσης

Δημοσίευση: 11 Νοε 2017 15:53

Σε απόφαση του 2010, εδράζονται οι αλλαγές στο πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης. Τότε ψηφίστηκε η αλλαγή στη μοριοδότηση, η οποία γεννά αδικίες. Εμείς ευελπιστούμε στην άρση τους…

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

"Το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης αποτελεί ένα σημαντικό περιβαλλοντικό εργαλείο το οποίο κυρίως τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει συνδράμει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα στη Θεσσαλία, ως απόρροια της εντατικοποίησης των καλλιεργειών.

Η αλλαγή της μοριοδότησης, η οποία δεν επιτρέπει σε περιοχές με παραδοσιακά ισχυρή αγροτική οικονομία να συμμετάσχουν στη νέα προκήρυξη, επήλθε ως αποτέλεσμα Απόφασης του 2010 (706/16-07-2010 ΦΕΚ 1383Β΄ και 1572Β΄) της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων «περί καθορισμού των λεκανών απορροής ποταμών της χώρας και ορισμού των αρμόδιων Περιφερειών για τη διαχείριση και την προστασία τους». Επίσης τον Δεκέμβριο του 2014 συντάχθηκαν από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων και υποβλήθηκαν στην Ε.Ε. οι Ενδιάμεσες Εκθέσεις Προόδου της «Εφαρμογής των Προγραμμάτων Μέτρων των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών της χώρας».

Αναγνωρίζοντας ωστόσο πως η αλλαγή αυτή επιφέρει εν μέρει και αδικίες στην υλοποίηση του προγράμματος ως προς τους συμμετέχοντες, έχουμε ζητήσει ως πολιτική ηγεσία, να επανεξεταστεί το υφιστάμενο πλαίσιο. Εκτιμώ πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις για το ζήτημα, ευελπιστώντας πως θα αρθούν οι όποιες αδικίες δημιουργήθηκαν.

Σχετικά με την ΚΑΠ σύντομα θα γίνει δημόσια διαβούλευση και οι όποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν μετά το 2020-2021".

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από φορείς παραγωγών και αγροτών, από περιοχές των Δήμων Κιλελέρ και Ελασσόνας (Λιβάδι), για τον καθορισμό των κριτηρίων μοριοδότησης στο νέο πρόγραμμα της νιτρορύπανσης, καθώς προκύπτουν κίνδυνοι αρκετοί, παραγωγοί Ελασσόνας να μείνουν εκτός του προγράμματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass