ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Διαχείριση μπάζων και ογκωδών αντικειμένων

Δημοσίευση: 25 Νοε 2017 15:40

Συνάντηση εργασίας με κύριο αντικείμενο τη διαχείριση μπάζων και ογκωδών αντικειμένων που παράγονται στις Τοπικές Κοινότητες του δήμου, πραγματοποιήθηκε χθες στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων, μετά από πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Απ. Σουρλαντζή, παρουσία των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου και του διευθυντή της υπηρεσίας Ευαγγ. Λαχανά και του προϊσταμένου Εναλλακτικής Διαχείρισης Βασ. Καραγιάννη.

Στη συνάντηση τέθηκαν οι βάσεις εφαρμογής της ορθολογικής διαχείρισης των λεγομένων “μπαζών” και ογκωδών αποβλήτων (στρωμάτων, επίπλων κ.α.) που απορρίπτουν οι δημότες. Παράλληλα ενημερώθηκαν οι πρόεδροι σχετικά με την έναρξη υλοποίησης της σύμβασης συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με το εγκεκριμένο από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης, Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων “Ανακύκλωση Αδρανών Νοτίου Ελλάδας”.

Όπως διευκρινίζεται από τον Δήμο «μέσω αυτής της σύμβασης συνεργασίας ο Δήμος Λαρισαίων δίνει μία λύση στο χρονίζον πρόβλημα της αδυναμίας επαναχρησιμοποίησης και ανάκτησης των χρήσιμων υλικών των παραγόμενων μπαζών, μέσω της διάθεσής των σε αδειοδοτημένη μονάδα επεξεργασίας εντός των διοικητικών του ορίων.

Έτσι ο δήμος εναρμονίζεται πλέον πλήρως με τις βασικές αρχές της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την πρόληψη παραγωγής και επαναχρησιμοποίησης αποβλήτων αλλά και της γενικότερης προστασίας του περιβάλλοντος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass