ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Επιχείρηση» ανακύκλωση

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2018 20:28 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Μαρ 2018 21:08

«Προλαμβάνουμε, επαναχρησιμοποιούμε, ανακυκλώνουμε», τονίζει ο Δήμος Λαρισαίων ενημερώνοντας τους πολίτες για τα θέματα ανακύκλωσης. Στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, χθες το πρωί ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αποστόλης Σουρλαντζής με προσωπικό της υπηρεσίας Καθαριότητας ενημέρωναν τους Λαρισαίους για τη σωστή ανακύκλωση μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό.

Η σωστή ανακύκλωση περιλαμβάνει διαχωρισμό των καθημερινών υλικών συσκευασίας από τα υπόλοιπα απορρίμματα του νοικοκυριού. Άδειασμα των συσκευασιών από τα υπολείμματα και ελαφρύ ξέπλυμα. Δίπλωμα των χαρτοκιβωτίων, στον μπλε κάδο τα υλικά συσκευασίας μπαίνουν χύμα, οι μπλε κάδοι είναι μόνο για ανακυκλώσιμες συσκευασίες ενώ οι μπλε κώδωνες μόνο για ανακυκλώσιμες συσκευασίες γυαλιού. Στον πράσινο κάδο πετιούνται όσα απορρίμματα δεν ανακυκλώνονται, διότι εξυπηρετεί μόνο τα σύμμεικτα απορρίμματα, αποφάγια και οργανικά.

Η υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων θέτει σε εφαρμογή το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων υποστηρίζοντας τις νέες αρχές διαχείρισης αποβλήτων που προάγουν την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή. Αυτό γίνεται πράξη με την πιλοτική λειτουργία της πρώτης Γωνιάς Ανακύκλωσης στη Νεάπολη όπου οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες εναποτίθενται χωριστά σε κάδους διαφορετικών χρωμάτων ανάλογα με το υλικό με στόχο την καθαρότητα των υλικών και την καλύτερη αξιοποίησή τους.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass