ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»:

Να οριστεί αντικαπνιστική η περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 05 Απρ 2018 15:56

Πρόταση ανακήρυξης της περιφέρειας Θεσσαλίας σε αντικαπνιστική περιφέρεια κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής «Οικολογικής Θεσσαλίας» Νίκος Πουτσιάκας ζητώντας να οριστεί επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί με την οργάνωση και εφαρμογή του αντικαπνιστικού σχεδιασμού.

Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Πουτσιάκα «στη χώρα μας, παρότι εδώ και αρκετά χρόνια έχει ψηφιστεί νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, αυτός δεν εφαρμόζεται, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει τόσο σε επίπεδο νομοταγούς συμπεριφοράς όσο και σε επίπεδο επιπτώσεων, κυρίως, για την ανθρώπινη υγεία. Στην περιφέρειά μας, κατά το τελευταίο διάστημα, έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, στον Δήμο Τρικκαίων, Λαρισαίων κ.α. για την εφαρμογή του νόμου, με πρωτοβουλίες που ανέλαβαν για αντικαπνιστική δράση και την απαγόρευση του καπνίσματος στους δήμους τους. Θα θέλαμε να προτείνουμε, να αναλάβει το σώμα πρωτοβουλία και να κηρύξει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αντικαπνιστική περιφέρεια. Η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να συνεισφέρει καθοριστικά στην προσπάθεια που γίνεται ήδη στην περιοχή μας από τους Δήμους, αφού θα θέσει με αυτό τον τρόπο, το όλο εγχείρημα και υπό τη σκέπη της περιφέρειας Θεσσαλίας, με όλο το κύρος που κάτι τέτοιο προσδίδει καθώς και τον συμβολισμό που εκπέμπει μία τέτοια προσπάθεια της περιφέρειάς μας. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να έχει άκρως ευεργετικά αποτελέσματα στο θέμα της προστασίας της Δημόσιας Υγείας και τα οφέλη να είναι πολλαπλά, συμπεριλαμβανομένης και της έμπρακτης πολιτικής βούλησης για συμμόρφωση με τη νομιμότητα. Θεωρούμε αυτονόητο πως εκτός από την απόλυτη και άμεση τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στις υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για άλλους φορείς και πρωτίστως για όλους τους υγειονομικούς φορείς της Περιφέρειάς μας. Μπορούμε να συμβάλλουμε σε ένα τέτοιο εγχείρημα, τόσο με τη συμμετοχή στον μηχανισμό παρακολούθησης με τους επόπτες υγείας, όσο και με τη διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, οι οποίες θα μπορούσαν να συντονιστούν από φορείς μας, όπως για παράδειγμα η ΕΚΠΟΛ που έχει και συνάφεια στο αντικείμενο, σε συνεργασία πιθανόν και με το ΚΕΚ και άλλες υπηρεσίες. Θα ήταν χρήσιμο επίσης να δημιουργήσουμε το συντομότερο δικό μας περιφερειακό αντικαπνιστικό Logo και να οργανωθούν πρότυπες δράσεις για το θέμα».

Και ο επικεφαλής των Οικολόγων καταλήγει: «Με βάση τα παραπάνω επανερχόμαστε, λοιπόν, στην πρόταση που καταθέσαμε κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για τον απολογισμό, όπου υπήρξε η κατ’ αρχήν σύμφωνη γνώμη και ζητάμε από το Σώμα, να αποφασίσει την ανακήρυξη της περιφέρειας Θεσσαλίας ως αντικαπνιστική περιφέρεια και να ορίσει επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί με την οργάνωση και εφαρμογή του αντικαπνιστικού σχεδιασμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass