ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων από οικοδομές και κατασκευές

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2018 15:50

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων και Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) στην Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία – Προοπτικές» οργάνωσε το ΤΕΕ χθες στη Λάρισα.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Τμήματος Κ. και Δ. Θεσσαλίας του ΤΕΕ, Νίκος Παπαγεωργίου επισήμανε πως «τα στερεά απόβλητα και ΑΕΚΚ αποτελούν σημαντική πηγή ρύπανσης με συνεχώς αυξανόμενες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, προκαλώντας παράλληλα και μια αδικαιολόγητη σπατάλη φυσικών πόρων. Η αποτελεσματική διαχείρισή τους αποτελεί σήμερα μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις του καιρού μας, καθώς περιλαμβάνουν υλικά όπως σκυρόδεμα, άσφαλτο, τούβλα, κεραμικά, πλαστικά, πέτρες, χώματα, γύψο, ξύλο, γυαλί, μέταλλα και πολλές φορές εμπεριέχουν μικρές ποσότητες από επικίνδυνα απόβλητα, όπως διαλυτικά και αμίαντο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό που μέσω της ημερίδας επιχειρείται η παρουσίαση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία, η επισήμανση των περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών ωφελειών από την ορθολογική αντιμετώπισή τους, όπως και η ενημέρωση των μηχανικών, των εμπλεκομένων φορέων, των επαγγελματιών του χώρου και η ευαισθητοποίηση του κοινού».

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Απ. Μπέμπης και ο αντιδήμαρχος Λάρισας Απ. Σουρλαντζής, διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΤΕΕ. Συντονιστές ήταν η Σταυρούλα Τσιτσιφλή, χημικός μηχανικός, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, συντονίστρια της ΜΕ Περιβάλλοντος, ο βοηθός συντονιστής Λάμπρος Ντούφας, χημικός μηχανικός και ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε. Κώστας Κουλώτσιος, πολιτικός μηχανικός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass