ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ "ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ " ΤΟΥ Σ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ε. Κούρτης: Κάτω τα χέρια από τις επιχειρήσεις…

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2017 22:40

Ο κ. Βαγγέλης Κούρτης είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας ΚΟΥΡΤΗΣ - ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ. Κατεβαίνει στις εκλογές του Επιμελητηρίου επειδή θέλει να συνεχίσει να είναι επιχειρηματίας.

Ενεργό μέλος του ΣΘΕΒ από το 2006, αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου παλιότερα και ως μέλος του Δ.Σ. σήμερα, επιδεικνύει πολύπλευρη και πολυσχιδή συνδικαλιστική δράση εκπροσωπώντας το Σύνδεσμο σε διάφορες επιτροπές που αποβλέπουν στη διαμόρφωση ή και την εφαρμογή μέτρων πολιτικής που επηρεάζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον. Είτε ως εκπρόσωπος, είτε ως αναπληρωματικό μέλος όπως ενδεικτικά στην επιτροπή διευθέτησης χρόνου εργασίας ν. Λάρισας, στην περιφερειακή γνωμοδοτική επιτροπή του ν.3299/2004, στο περιφερειακό συμβούλιο υδάτων (Ν.3199/03), στην τοπική διοικητική Επιτροπή ΙΚΑ Λάρισας, καθώς και στην ΕΠ.ΕΚ.Ε.Π. του ΟΑΕΔ η συμμετοχή του στα κοινά ήταν διαρκής και αξιόλογη.

Σήμερα στην τελική ευθεία των εκλογών, ως υποψήφιος σύμβουλος στο τμήμα Μεταποίησης με το συνδυασμό "Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση" του Σωτ. Γιαννακόπουλου, μιλά στην "Ε" για την υποψηφιότητά του, για τους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί και τους στόχους του…

* Ποιο ήταν το κίνητρο που σας ώθησε να είστε υποψήφιος κ. Κούρτη;

- Δύο ήταν οι λόγοι που με παρακίνησαν. Ο πρώτος έχει να κάνει με την μέχρι σήμερα εικόνα και λειτουργία του επιμελητηρίου. Η πιο συχνή ερώτηση σήμερα στο χώρο των επαγγελματιών είναι "σε τι χρησιμεύει το επιμελητήριο; Τι κάνει, γιατί σε μένα δεν χρειάστηκε ποτέ". Στην ερώτηση αυτή, δεν υπάρχει πειστική απάντηση παρά μόνο δικαιολογίες. Το επιμελητήριο πραγματικά δεν έκανε και δεν κάνει τίποτα, παρ' όλο που από την θέση του και την αποστολή του είναι ταγμένο να υπηρετεί τις επιχειρήσεις. Για κάποιο λόγο, ας μην τον αναλύσουμε τώρα, με την σημερινή του μορφή, υπηρετεί μόνο τον εαυτό του. Έλλειψη διάθεσης ή έλλειμμα μαχητικότητας; Πιθανόν και τα δύο. Σημασία έχει ότι σε αυτή την τόσο κρίσιμη εποχή, κρίσιμη για την επιχειρηματικότητα, κρίσιμη για την επιβίωση, κρίσιμη για την απασχόληση, οι άνθρωποι που θα όφειλαν να υπηρετούν τον θεσμό του ελεύθερου επαγγελματία, περιορίζονται να βγάζουν φωτογραφίες και να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις και χειραψίες με αργόσχολους.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει όλοι μας σαν ελεύθεροι επαγγελματίες. Μας τιμωρούν, μας λοιδορούν, μας καταληστεύουν. Και καμιά φωνή με θάρρος δεν ορθώνεται για να πει "ως εδώ". Ενάντια στην απάθεια του καναπέ και την ανοησία της φραστικής διάρροιας οφείλουμε να ορθώσουμε επιτέλους ένα πραγματικό και μαχητικό παράστημα, για να ακουστεί η φωνή μας: "κάτω τα χέρια από τις επιχειρήσεις!" Όποιος βάλλει εναντίον των επιχειρήσεων σήμερα βάλλει εναντίον της κοινωνίας. Πολλοί συνάδελφοι και επιχειρηματίες επέλεξαν τον δρόμο της μετανάστευσης. Τους κατανοώ. Εμείς επιλέγουμε τον δρόμο της πάλης. Και αν βρισκόμαστε προς το τέλος της καριέρας μας, τα παιδιά μας βρίσκονται στην αρχή της δικής τους. Τους το οφείλουμε λοιπόν...

* Ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης με το πέρας των εκλογών;

- Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η μεταμόρφωση του επιμελητηρίου. Μαχητικότητα, αντί για απάθεια, συλλογικότητα αντί για εσωστρέφεια και δράση, αντί για δηλώσεις και φωτογραφίες. Και να ξέρετε, όταν λέμε δράση, όπως λέει και ο μεγάλος "Μίκης Θεοδωράκης" εννοούμε τη βρώμικη δουλειά. Τη δύσκολη. Που πρέπει κάποιος να εκτεθεί, να πει πράγματα που δεν θέλει κανένας να πει και να κάνει πράγματα που δεν τολμάει κανένας να κάνει.

* Ποια δέσμευση αναλαμβάνετε απέναντι στους συναδέλφους σας; Γιατί να σας ψηφίσουν;

- Η συλλογική μας δέσμευση, η δέσμευση του συνδυασμού μας απέναντι στους επιχειρηματίες της Λάρισας είναι η αφύπνιση και η μεταμόρφωση του επιμελητηρίου. Έχουμε επικεφαλής της ομάδας μας έναν έντιμο και ευφυέστατο επιχειρηματία, έναν ικανότατο άνθρωπο, τον κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο, τον οποίο εμπιστευόμαστε απόλυτα. Στην συλλογική μας αυτή δέσμευση θέλω να προσθέσω την ατομική, την προσωπική μου δέσμευση, η οποία συνοψίζεται σε μια φράση: Θα αγωνίζομαι καθημερινά για όλους τους συναδέλφους όπως ακριβώς θα ήθελα το επιμελητήριο να αγωνίζεται για μένα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass