«ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνουν τη βρόμικη δουλειά»

* Δηλώνει στην «ΕτΔ» το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Γ. Χαρίτος

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2018 22:10

«Οι Eλληνες εργαζόμενοι, άνεργοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι βιοπαλαιστές της πόλης, η νεολαία, πριν απ’ όλα πρέπει να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, τη δύναμη του οργανωμένου λαϊκού αγώνα», λέει στην «ΕτΔ» ο Γ. Χαρίτος.

Συνέντευξη στον Φώτη Καραγιάννη

Την άποψη ότι «χωρίς ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου δεν πρόκειται ο λαός να δει καλύτερο αύριο στη χώρα μας», εκφράζει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Γιώργος Χαρίτος, σε συνέντευξη που έδωσε στην «ΕτΔ».
Το γνωστό στέλεχος του Κ.Κ.Ε. επιτίθεται στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατηγορώντας την ότι «στηρίζει με κάθε τρόπο την καπιταλιστική ανάπτυξη», ενώ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους και στη νεολαία «να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, τη δύναμη του οργανωμένου λαϊκού αγώνα» και να δημιουργήσουν μια «ισχυρή Συμμαχία» που «θα αποσπάσει την εξουσία από τους κεφαλαιοκράτες» και θα τους καταστήσει «κύριους του πλούτου που παράγουν».
Ειδικότερα, η συνέντευξη έχει ως εξής:
* Κύριε Χαρίτο, η Αριστερά έχει υποστεί βαρύ ιδεολογικό πλήγμα από την κυβέρνηση του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά τη δικιά του διακυβέρνηση συνεχίζει την εφαρμογή των σκληρών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας;
- Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναδεικνύεται ικανότατη στο να κάνει τη «βρόμικη» δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου. Βυθίζοντας τον εργαζόμενο λαό, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τη νεολαία στη φτώχεια, προσπαθεί να στηρίξει με κάθε τρόπο την καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Συνεπώς, αν κάτι δέχτηκε βαρύ ιδεολογικό πλήγμα είναι η λογική και η αυταπάτη ότι μπορεί μια κυβέρνηση, «αριστερή» ή όχι, να διαχειριστεί τον καπιταλισμό προς όφελος του λαού. Χωρίς ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, δεν μπορεί να υπάρχει καλύτερο αύριο για τον λαό μας.
* Πιστεύετε ότι οι Έλληνες θα εμπιστευτούν ξανά στο μέλλον ένα αριστερό κόμμα για να τους κυβερνήσει;
- Οι Έλληνες εργαζόμενοι, άνεργοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι βιοπαλαιστές της πόλης, η νεολαία, πριν απ’ όλα πρέπει να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, τη δύναμη του οργανωμένου λαϊκού αγώνα. Τη δύναμη της Συμμαχίας τους ενάντια στους βιομήχανους, μεγαλέμπορους, ενάντια στους καπιταλιστές που θα έχει στόχο να τους αποσπάσει την εξουσία, να γίνουν οι ίδιοι αφέντες στον τόπο τους, κύριοι του πλούτου που παράγουν.
* Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι τελικά εφαρμόσιμη στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική οικονομία και προσφέρει πραγματικά έναν νέο δρόμο για την ανάπτυξη και ευημερία του λαού μας;
- Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος για τον λαό, αναγκαία ώστε να ζήσουμε αξιοποιώντας τις σύγχρονες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ικανοποιώντας τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Καίρια προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να φύγουν απ’ τη μέση τα παράσιτα, οι καπιταλιστές και η εργατική τάξη σε Συμμαχία με την αγροτιά και τα φτωχότερα μεσαία στρώματα να πάρουν την εξουσία. Σ’ αυτή την πορεία το ΚΚΕ, που σε λίγο συμπληρώνει τα 100 χρόνια ζωής και ασταμάτητης δράσης, φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
* Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν καταφέρατε να μαγνητίσετε τον λαό και τα εκλογικά ποσοστά του κόμματός σας παραμένουν συνεχώς καθηλωμένα σε πολύ χαμηλά επίπεδα;
- Αυτά που λέει το ΚΚΕ, δεν τα λέει για να χαϊδέψει αυτιά, να ξεγελάσει. Για να γίνουν πράξη πρέπει ο ίδιος ο λαός να πάρει τις τύχες στα χέρια του, όχι να εναποθέτει τις ελπίδες του σε επίδοξους σωτήρες, «αριστερούς» ή άλλους. Ο δρόμος που προτείνουμε είναι δύσκολος, απαιτεί θυσίες, όμως αυτές είναι ασύγκριτα λιγότερες απ’ αυτές που καταθέτει καθημερινά ο λαός μας στον βωμό του κεφαλαίου. Αλλά είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να βγούμε στο ξέφωτο.
* Το ΚΚΕ έχει πράγματι τόσο ισχυρό έρεισμα στους αγρότες της Θεσσαλίας, ώστε να κάνει τους πολιτικούς σας αντιπάλους να μιλάνε για υποκίνηση των δυναμικών κινητοποιήσεων που γίνονται κάθε χρόνο;
- Τους αγρότες τους βγάζει στον δρόμο η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα απ’ την πείρα τους, τα καθημερινά αδιέξοδα που βιώνουν, ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα, δεν υπάρχει «αύριο» για τον μικρομεσαίο αγρότη. Μοναδικό στήριγμα είναι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που θα σημαδεύει τον ένοχο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, την ΕΕ και η κοινή δράση με τους άλλους εργαζόμενους. Αυτό τον αγώνα και αυτή την προοπτική στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass