ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟΝΓΚΤΣΑΝΓΚ

Χειμερινή Ολυμπιάδα με άρωμα Λάρισας...

*Ο Γιάννης Αντωνίου αποκαλύπτει τη λαρισινή βοήθεια στην καριέρα του

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2018 22:17
Ο Γιάννης Αντωνίου με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό αλλά και τον πρόεδρο του ΕΟΣ Λάρισας Χρήστο Καραμπούζη σε αγώνα στο Πήλιο Ο Γιάννης Αντωνίου με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό αλλά και τον πρόεδρο του ΕΟΣ Λάρισας Χρήστο Καραμπούζη σε αγώνα στο Πήλιο

Η Ελλάδα μετέχει με τέσσερις αθλητές στους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ (9-25 Φεβρουαρίου 2018) και συνολικά για 19η φορά στη διοργάνωση.

Η χώρα μας συμμετείχε για πρώτη φορά στους Αγώνες του Γκάρμις-Παρτενκίρχεν το 1936 με έναν αθλητή και από τότε μετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις, εξαιρουμένης αυτής του 1960, όταν δεν μετείχαν Έλληνες και τη γαλανόλευκη στην παρέλαση έφερε υπάλληλος του προξενείου. Η μεγαλύτερη ομάδα που έστειλε η Ελλάδα σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι, όπου έλαβαν μέρος 10 αθλητές μας.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν τέσσερις αθλητές στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, οι οποίοι είναι ο Γιάννης Αντωνίου και η Σοφία Ράλλη στα αγωνίσματα του αλπικού σκι, και οι Απόστολος Αγγέλης και Μαρία Ντάνου σε αυτά του σκι δρόμων αντοχής.

Ο ένας εξ αυτών είναι συνδεδεμένος με τη Λάρισα και συγκεκριμένα ο 23χρονος Γιάννης Αντωνίου καθώς για δέκα περίπου χρόνια μετείχε στις αποστολές του ΕΟΣ Λάρισας και προπονούνταν μαζί του αν και αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου.

Ο Γιάννης Αντωνίου που σήμερα αναχωρεί για την Πιονγκτσάνγκ μίλησε στην «Ε.τ.Δ.» για τις λαρισινές εμπειρίες και όχι μόνο ...

«Έχω συνδεθεί με τη Λάρισα τόσο συναισθηματικά όσο και προπονητικά» ήταν τα πρώτα λόγια του μόλις επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά μαζί του και συνέχισε: «οι πρώτες προπονήσεις σαν αθλητής του σκι ήταν με τον ΕΟΣ Λάρισας καθώς μετείχα σε αποστολές που γίνονταν το καλοκαίρι στην Αυστρία αλλά κυρίως σε προπονήσεις μαζί τους στη Βασιλίτσα τον χειμώνα καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούσαν αρκετά για σωστή προετοιμασία. Μάλιστα ο Χρήστος Καραμπούζης και ο Χρήστος Μάλλιος με βοηθούσαν σημαντικά στο έργο μου».

*Πόσο κράτησε αυτό;

«Υπολογίζω επτά με οκτώ χρόνια όπου ερχόμουν από το Καρπενήσι για να κάνω προπόνηση και όλοι με δέχονταν με ευχαρίστηση και έβλεπα ότι ευνοούσε το προπονητικό μου πρόγραμμα. Μετά βέβαια πήγα και έκανα προπονήσεις με τον Στέργιο Πάππο που τώρα είναι ομοσπονδιακός προπονητής. Ακόμα και τώρα διατηρώ άριστες σχέσεις με τα παιδιά που έκανα προπονήσεις μαζί τους».

*Μετέχεις στην πρώτη σου Ολυμπιάδα, τι ελπίζεις;

«Το γεγονός ότι συμμετέχω στην κορυφαία διοργάνωση των χειμερινών σπορ είναι η πρώτη μου μεγάλη επιτυχία. Από πέρυσι τον Μάιο έως και τον Νοέμβριο -με ένα διάλειμμα τον Αύγουστο- προετοιμαζόμασταν με τον προπονητή μου δύο εβδομάδες στην Ελλάδα και δύο στην Αυστρία εναλλάξ. Η προετοιμασία που κάναμε με τον προπονητή μου Στέργιο Πάππο ήταν η καλύτερη δυνατή των τελευταίων ετών. Ελπίζω λοιπόν να πάρω όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στα αγωνίσματα που μετέχω αλλά πολύ δύσκολα να φθάσω την 21η θέση του Βασίλη Αναστασιάδη στην Ολυμπιάδα του Τορίνο».

*Η Ελλάδα πότε θα πάρει ολυμπιακό μετάλλιο;

«Δεν είναι εύκολο αλλά δεν θα πω ποτέ. Η Ελλάδα έχει ανεβάσει επίπεδο αλλά είναι ακόμα δύσκολο καθώς υπάρχει και η οικονομική κρίση. Τα εμπόδιά μας είναι δύο. Το πρώτο οι καιρικές συνθήκες στη χώρα μας την οποία ο ήλιος «λούζει» σχεδόν ολόκληρο το χρόνο. Έτσι, είναι φυσικό αυτά τα αθλήματα να μη συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον στην Ελλάδα, ωστόσο αυτό δεν ισχύει σε άλλες χώρες, όπου τα χειμερινά σπορ είναι πολύ δημοφιλή.

Το δεύτερο είναι το οικονομικό καθώς αναγκάζεσαι να κάνεις προπονήσεις αν θέλεις να έχεις υψηλό επίπεδο στο εξωτερικό και οι μετακινήσεις κοστίζουν όπως και ο εξοπλισμός ο οποίος έχει μεγάλη φθορά όταν αγωνίζεσαι και κάνεις επιπλέον προπονήσεις.

Τα δύο αυτά αποτελούν σημαντικά εμπόδια για να πάρει η χώρα μας μετάλλιο.

Πάντως σε σχέση με προηγούμενα χρόνια το επίπεδο έχει ανέβει σημαντικά. Όταν πάρουμε κάποιες διακρίσεις θα ανέβουν και τα χειμερινά σπορ στη χώρα μας.»

*Ελπίζεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις σε κάποιους διεθνείς αγώνες...

«Μετά την Ολυμπιάδα θα προετοιμαστώ για το ευρωπαϊκό κύπελλο και με διεθνείς αγώνες μπορείς να ανεβάζεις επίπεδο μέσω του ανταγωνισμού. Φέτος ήδη έχω έξι νίκες σε διεθνείς αγώνες, είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Πιστεύω ότι το μυστικό είναι η σκληρή δουλειά που θα φέρει τις διακρίσεις και τον ενδιαφέρον για τα χειμερινά σπορ».

Τέλος ο Γιάννης Αντωνίου έπλεξε το εγκώμιο της Ομοσπονδίας, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και του Δήμου Καρπενησίου που τον βοήθησαν για να μετέχει στην Ολυμπιάδα της Πιονγκτσάνγκ.

Ποιος είναι ο Γιάννης Αντωνίου

Ο πρωταθλητής του αλπικού σκι, Γιάννης Αντωνίου, είναι 23 ετών (27/1/1995), έχει ύψος 1,85 μέτρα και βάρος 87 κιλά κι αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή του σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς. Γεννήθηκε στη Λαμία, είναι αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, ξεκίνησε το σκι σε ηλικία 3 ετών, είναι φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ και ζει στη Θεσσαλονίκη. Τα αγωνίσματα, στα οποία θα πάρει μέρος στους Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, είναι το Super-G ή υπεργιγαντιαίο σλάλομ (15/2), το γιγαντιαίο σλάλομ (18/2) και το σλάλομ (22/2).

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass