Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΟΥΚΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Βασίλισσα με αρχές και στόχους

*Επιθυμία της να εισαχθεί στις αστυνομικές σχολές

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2018 22:12

Από τις νεότερες σε ηλικία η φετινή βασίλισσα του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού, μαθήτρια του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Ιωάννα Τσούκα, την ερχόμενη Κυριακή 18 Φεβρουαρίου θα ανοίξει ως η πρώτη τη φετινή διοργάνωση. Η παρουσία της δίνει μια εικόνα ομορφιάς και φρεσκάδας στο Τυρναβίτικο Καρναβάλι.

Είναι η αρχόντισσα της βραδιάς η οποία θα μας καλωσορίσει στο Τυρναβίτικο Καρναβάλι και θα μας παροτρύνει να διασκεδάσουμε και να χαρούμε τη γιορτινή αυτή βραδιά. Είναι η εκπρόσωπος της ομορφιάς, της χάρης, της ξεγνοιασιάς και του κεφιού.

Η Ιωάννα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Τύρναβο και είναι μαθήτρια του ΕΠΑΛ Τυρνάβου με στόχο της να επιτύχει την εισαγωγή της στις σχολές της Αστυνομίας.

Δηλώνει ενθουσιασμένη για την επιλογή της ως βασίλισσας του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού και ήταν επιθυμία της να συμμετέχει ενεργά σε ένα τοπικό έθιμο με μεγάλη πολιτιστική και ιστορική αξία.

Συνέντευξη στον Κώστα Τσόλα

Μιλώντας στην «Ε» η φετινή βασίλισσα του Τυρνάβου ανοίγει την καρδιά της και μιλά για όλα.

*Ιωάννα, πόσα χρόνια συμμετέχεις στο Τυρναβίτικο Καρναβάλι;

-Είναι η πρώτη μου χρονιά που συμμετέχω ως η κορυφαία παρουσία στο Τυρναβίτικο Καρναβάλι και είναι μεγάλη μου τιμή που η συμμετοχή μου φέτος θα είναι ως βασίλισσας της μεγάλης αυτής διοργάνωσης. Είμαι πολύ χαρούμενη και περιμένω να ηγηθώ της φετινής παρέλασης, με μεγάλη ανυπομονησία.

Καλώ όλο τον κόσμο να επισκεφτεί την πόλη του Τυρνάβου σε ένα εκρηκτικό Καρναβάλι και «Μπουρανί» με πολύ κέφι και διασκέδαση και να ζήσει από κοντά τη ζωντάνια της μεγάλης παρέλασης με αποκορύφωμα την Κυριακή αλλά και το ιδιαίτερο και ξεχωριστό έθιμο του «Μπουρανί» την Καθαρά Δευτέρα.

*Πώς είδε η οικογένειά σου την ανάδειξή σου ως βασίλισσας του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού;

-Η μητέρα μου και τα αδέλφια μου χάρηκαν πάρα πολύ για την εξέλιξή μου αυτή. Αρχικά δέχτηκα κάποια αρνητικά σχόλια από κάποιους συγγενείς. Πιστεύω όμως και εκείνοι θα έρθουν στην παρέλαση, θα με χαρούν και θα με χειροκροτήσουν.

*Οι αντιδράσεις της επόμενης ημέρας στο σχολείο από συμμαθητές και καθηγητές;

-Την επόμενη ημέρα και με τη δημοσίευση στην εφημερίδα σας στο σχολείο αρκετοί καθηγητές και συμμαθητές μου αφού με συγχάρηκαν με ρωτούσαν για περισσότερες λεπτομέρειες, π.χ. πώς θα είναι το ντύσιμό μου και άλλα. Μάλιστα με χιούμορ με ρωτούσαν ότι από εδώ και πέρα όταν με φωνάζουν θα απαντώ στο όνομά μου Ιωάννα ή …βασίλισσα.

*Η δική σου συνδρομή ποια είναι στο Τυρναβίτικο Καρναβάλι;

-Κύριε Τσόλα, κάνουμε ό,τι μπορούμε για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Όλοι μας όσοι συμμετέχουμε, από τους απλούς πολίτες έως τη αρχή που έχει την τελική ευθύνη όλης της διοργάνωσης, όλοι μας προσπαθούμε να προβάλουμε τη διοργάνωση και τον τόπο μας και καλούμε όλους από όλη την Ελλάδα να παρακολουθήσουν την παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων και το μοναδικό έθιμο του «Μπουρανί» την Καθαρά Δευτέρα.

*Πιστεύεις ότι η ανάδειξή σου αυτή θα σε βοηθήσει στο μέλλον;

-Νομίζω πως όχι, διότι το αντικείμενο με το οποίο θέλω να ασχοληθώ στο μέλλον είναι τελείως διαφορετικό. Η παρουσία μου όμως στο Τυρναβίτικο Καρναβάλι και μάλιστα ως βασίλισσας είναι τιμητικό για μένα και σίγουρα αυτή την τιμή δεν πρόκειται να την ξεχάσω ποτέ.

*Ως νέα κοπέλα ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

-Το όνειρό μου από το Γυμνάσιο είναι να πετύχω στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και να περάσω στις σχολές της Αστυνομίας, να σταθώ στα πόδια μου, να γίνω ανεξάρτητη και με αυτή μου την επιτυχία να κάνω χαρούμενη πρώτα απ’ όλους τη μητέρα μου και όλη την οικογένειά μου γενικότερα. Ελπίζω να τα καταφέρω.

*Ιωάννα σ’ ευχαριστώ και σου ευχόμαστε όλοι να κάνεις τα όνειρα και τους στόχους του πραγματικότητα.

- Κι εγώ σας ευχαριστώ θερμά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass