ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Τα περιφερειακά ΜΜΕ εξασφαλίζουν την πολυφωνία

* Ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος μιλά στην "Ε" για το νέο τηλεοπτικό πεδίο, τις επόμενες άδειες, τη διανομή της διαφημιστικής πίτας και τις εξελίξεις στον οπτικοακουστικό τομέα…

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2018 20:06 | Τελευταία ενημέρωση: 13 Μαϊ 2018 20:10
Τα περιφερειακά μέσα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών και πρέπει να μπουν δυνατά στο κομμάτι της παραγωγής περιεχομένου εκτιμά ο κ. Κρέτσος Τα περιφερειακά μέσα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών και πρέπει να μπουν δυνατά στο κομμάτι της παραγωγής περιεχομένου εκτιμά ο κ. Κρέτσος

Στον «πυρετό» των τηλεοπτικών αδειών παραμένει η κυβέρνηση, καθώς το ΕΣΡ συνεχίζει τις εργασίες του προκειμένου να ολοκληρώσει την έκδοση των αδειών γενικού περιεχομένου, έτσι ώστε να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι περιφερειακές και οι θεματικές άδειες. Παρά το γεγονός ότι ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος χαρακτηρίζει τη συζήτηση για περιφερειακής εμβέλειας άδειες ή για θεματικά κανάλια «πρόωρη», μέχρι να γίνει η αδειοδότηση των πανελλαδικών σταθμών, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κρέτσος μιλώντας στην «Ε» ο ρόλος των περιφερειακών ΜΜΕ είναι ιδιαίτερος αφού εξασφαλίζουν την απαραίτητη πολυφωνία συνεισφέροντας παράλληλα στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών. Για αυτούς τους λόγους όπως τονίζει θα πρέπει να μπουν δυνατά στο κομμάτι της παραγωγής περιεχομένου. Μιλώντας στην «Ε» ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αναφέρεται τόσο στις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές που βρέθηκαν στην επικαιρότητα με αιχμή τη σειρά του BBC και σημειώνει ότι έχουν εξαιρετικά υψηλή προστιθέμενη αξία, ενώ την ίδια στιγμή υπογραμμίζει τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στον οπτικοακουστικό τομέα.

Συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Φωτάκη

* Oι τηλεοπτικές άδειες αποτέλεσαν ένα στοίχημα για την κυβέρνηση που προσέκρουσε σε πολύ ισχυρές αντιδράσεις. Φτάνουμε στο τέλος αυτής της υπόθεσης και ποιο θα είναι το αυριανό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στη χώρα;

- Νομίζω ότι πλησιάζουμε στο τέλος της επίλυσης ενός θέματος, που ταλαιπώρησε την ελληνική κοινωνία και τον ίδιο τον κλάδο των Media για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου ήταν προεκλογική μας δέσμευση και νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι για δύο λόγους: Αφενός ο διαγωνισμός που διενεργήσαμε πέρυσι κατέδειξε την αξία που η ίδια η αγορά αποδίδει στην τηλεοπτική άδεια, αφετέρου η προκήρυξη που βγάλαμε είναι σχεδόν ίδια με αυτήν του ΕΣΡ, απόδειξη ότι η προσπάθεια που κάναμε ήταν σε σωστές βάσεις.

Φυσικά δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω την πολύτιμη και σκληρή δουλειά που έγινε από το ΕΣΡ, αλλά και εμείς δουλέψαμε με σθένος και δείξαμε αποφασιστικότητα για να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο, παρά τον πόλεμο που δεχτήκαμε όλο αυτό το διάστημα. Πηγαίνουμε σε μία κατάσταση, πλέον, κατά την οποία το Δημόσιο θα εισπράττει αυτά που πρέπει, τα κανάλια θα είναι βιώσιμα, θα υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα στην αγορά και στις εργασιακές σχέσεις με 400 τουλάχιστον εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και ρητές τεχνικές προσδιαγραφές λειτουργίας. Αποδεικνύεται τέλος ότι οι κραυγές για άπειρο αριθμό καναλιών ήταν εκτός πραγματικότητας και ότι έγιναν εκ του πονηρού.

* Εκτός από τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας προχωρά και ο διαγωνισμός για τις άδειες περιφερειακής εμβέλειας. Θεωρείτε ότι και εδώ υπήρξε τηλεοπτική αναρχία και ασυδοσία; Ποιοι είναι οι όροι αυτού του διαγωνισμού; (κριτήρια, εργασιακό καθεστώς κλπ.) Εκδηλώνεται ενδιαφέρον; Και πότε θα έχουμε αποτέλεσμα;

- Το ΕΣΡ εργάζεται για να ολοκληρώσει την έκδοση των αδειών γενικού περιεχομένου, έτσι ώστε να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι περιφερειακές και οι θεματικές άδειες. Οποιαδήποτε συζήτηση για περιφερειακής εμβέλειας άδειες ή για θεματικά κανάλια είναι πρόωρη, μέχρι να γίνει η αδειοδότηση των πανελλαδικών σταθμών.

* Επιχειρείτε επίσης να βάλετε τάξη και στο ραδιόφωνο. Τι θα ισχύσει εδώ για τα περιφερειακά μέσα;

- Στο κομμάτι του ψηφιακού ραδιοφώνου οι δυνατότητες είναι τεράστιες. Με την ελάχιστη απαιτούμενη τεχνολογική αναβάθμιση, οι περιφερειακοί σταθμοί θα μπορούν για πρώτη φορά να εκπέμπουν πανελλαδικά. Σύμφωνα με τον Χάρτη Συχνοτήτων η χώρα χωρίζεται σε 34 περιοχές, και σε κάθε περιοχή θα διατεθεί ένας δίαυλος για τα προγράμματα της ΕΡΤ, ένα δίαυλος για τα πανελλαδικά ιδιωτικά ραδιόφωνα και από 1-6 δίαυλοι για περιφερειακά ραδιόφωνα. Σε κάθε δίαυλο θα υπάρχει πολυπλεξία, με αποτέλεσμα κάθε δίαυλος, ανάλογα με την αναγκαία ποιότητα του ήχου, να χωρά από 10 έως 18 ραδιοφωνικούς σταθμούς με βέλτιστη ποιότητα εκπομπής.

* Θεωρείτε ότι η αδειοδότηση τόσο των πανελλαδικών όσο και των περιφερειακών ΜΜΕ συμβάλλει –ή και αρκεί;- στη θωράκιση των θέσεων εργασίας των δημοσιογράφων και των τεχνικών περιορίζοντας την εκμετάλλευση;

- Το τέλος του καθεστώτος ανομίας θα σημάνει την αρχή του τέλους για την αβεβαιότητα των εργαζόμενων. Θα επιβάλλεται πλέον έλεγχος, ο οποίος θα τους εξασφαλίζει ένα σαφώς πιο σταθερό εργασιακό περιβάλλον.

* Υπάρχουν πρόνοιες για διανομή της διαφημιστικής πίτας και στα περιφερειακά ΜΜΕ;

- Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένα, η κυβέρνηση δίνει αγώνα για να εφαρμοστεί έμπρακτα το 70-30 για τον περιφερειακό Τύπο. Συνολικά, ο αποκλεισμός των περιφερειακών ΜΜΕ από τη διαφημιστική αγορά απειλεί τη βιωσιμότητά τους και είναι ανεπίτρεπτος. Έχουν γίνει σημαντικά θεσμικά βήματα για να υπάρχει διαφάνεια στην κρατική διαφήμιση, να τηρείται το 70-30 στην περιφέρεια και προβλέπονται κυρώσεις για τους δημόσιους φορείς που δεν θα συμμορφωθούν.

* Εκτιμάτε ότι σε επίπεδο περιφερειακών ΜΜΕ μπορούν να γίνουν παραγωγές και να υπάρξει αξιόλογο τηλεοπτικό προϊόν εξίσου ανταγωνιστικό; Πώς μπορεί η Πολιτεία να βοηθήσει και να ενθαρρύνει μια τέτοια επιχειρηματικότητα και προς ποια κατεύθυνση;

- Πέρα από το ότι εξασφαλίζουν την απαραίτητη πολυφωνία, οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί συνεισφέρουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών και επομένως πρέπει να μπουν δυνατά στο κομμάτι της παραγωγής περιεχομένου. Υποχρέωση της Πολιτείας είναι να εξασφαλίσει ένα σταθερό πλαίσιο λειτουργίας του τηλεοπτικού πεδίου, ώστε οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα περιφερειακά ΜΜΕ να νιώθουν ασφάλεια να προχωρήσουν στις αναγκαίες επενδύσεις.

* Οι ελληνικές παραγωγές μπορούν να αποτελέσουν κεφάλαιο για την Ελλάδα; Θέλουμε και πώς μπορούμε να επενδύσουμε σ΄αυτή την προοπτική;

- Οι επενδύσεις σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές έχουν εξαιρετικά υψηλή προστιθέμενη αξία. Επιπλέον δεν θα φέρουν μόνο οικονομικά οφέλη αλλά θα ενισχύσουν την τοπικότητα, τον τουρισμό, θα βελτιώσουν την εικόνα και θα αναδείξουν την ταυτότητα της χώρας μας. Πρόκειται για ένα παλιό όνειρο της κινηματογραφικής και καλλιτεχνικής κοινότητας, που αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, καθώς στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες, αλλά ήταν αποσπασματικές και δεν είχαν δοθεί τα απαιτούμενα οικονομικά κίνητρα στους παραγωγούς. Ο νόμος για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών είναι για όλους (μικρές, μεγάλες επιχειρήσεις/ κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια) και λειτουργεί με ηλεκτρονικό σύστημα μοριοδότησης για λόγους διαφάνειας και ταχύτητας. Ο νόμος έχει αυστηρές προθεσμίες διεκπεραίωσης των αναγκαίων βημάτων από τη μεριά της Πολιτείας , άρα δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις στη διαχείριση των αιτήσεων, και είναι γενναιόδωρος οικονομικά, καθώς προβλέπονται 75 εκατομμύρια ενισχύσεων για φέτος, καλύπτοντας μια μεγάλη δέσμη δαπανών.

Θέλω επίσης να πω ότι εργαζόμαστε για την ύπαρξη και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων για την στήριξη της οπτικοακουστικής παραγωγής και ήδη στο νέο πρόγραμμα της ΕΤΕΑΝ Α.Ε. «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» ύψους  916 εκ. ευρώ έχουν ενταχθεί οι κώδικες δραστηριότητας 59.11 και 59.12 και του 62.01.21 που που αφορούν στην παραγωγή οπτικοακουστικών έργων και τα βίντεο games αντίστοιχα. Τα δάνεια αυτά θα είναι διαθέσιμα σε παραγωγούς και δημιουργούς κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων και βίντεοπαιχνιδιών το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

* ΜΜΕ και νέες τεχνολογίες. Ποιες είναι οι δυνατότητες στον τομέα αυτό;

- Η αγορά μεγαλώνει και ο μέσος χρόνος που δαπανούν οι πολίτες μπροστά από μια μικρή ή μεγάλη οθόνη αυξάνεται. Μιλάμε για μια ιδιαίτερα δυναμική, ταχύτατα αναπτυσσόμενη και παγκόσμια βιομηχανία, όπου παρατηρούνται δομικές αλλαγές στον τρόπο κατανάλωσης του περιεχομένου.

* Τι φέρνει η νέα συμφωνία για την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων για την οποία ήσασταν υπεύθυνος;

- Η Οδηγία για την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων προβλέπει ότι οι ψηφιακές πλατφόρμες, όπως το Netflix, θα πρέπει να περιλαμβάνουν 30% τουλάχιστον ευρωπαϊκά έργα στους καταλόγους τους και να τα αναδεικνύουν κατάλληλα, ενώ θα πρέπει και να χρηματοδοτούν τοπικές εθνικές παραγωγές στις χώρες όπου εκπέμπουν. Αυτό σημαίνει ότι οι ψηφιακοί γίγαντες που είχαν μετατρέψει την Ευρώπη για πολλά χρόνια σε καταναλωτή οπτικοακουστικού περιεχομένου υποχρεούνται τώρα όχι μόνο να προβάλλουν ευρωπαϊκό περιεχόμενο αλλά και να χρηματοδοτούν την παραγωγή νέων ευρωπαϊκών έργων, είτε άμεσα με δικές τους παραγωγές, είτε συμβάλλοντας σε ειδικό ταμείο οπτικοακουστικών μέσων. Οι θετικές συνέπειες είναι τεράστιες και για τη χώρα μας καθώς τα χρόνια της κρίσης και η ανεύθυνη χρήση του διαδικτύου είχαν οδηγήσει στη μείωση της οπτικοακουστικής παραγωγής, στην απώλεια θέσεων εργασίας και στην μετανάστευση δεκάδων ανθρώπων από τον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας στο εξωτερικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass