Λαλάρια και Κουκουναριές στις καλύτερες παραλίες της χώρας

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2016 20:26

Αφιέρωμα στις 35 ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας κάνει η Corriere della Sera… γράφοντας: «Τιρκουάζ νερά και λευκή άμμο. Μαύρα ή κόκκινα βότσαλα, πυκνή βλάστηση και πεύκα μέχρι εκεί που σκάει το κύμα. Είναι πολλές, πάρα πολλές οι όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Η καθεμιά της με το δικό της χαρακτήρα.

Όπως σημειώνει το άρθρο, υπάρχουν παραλίες για οικογένειες με παιδιά. Κι άλλες πιο απομονωμένες που μπορεί να τις προσεγγίσει κανείς με πεζοπορία. Κι άλλες που είναι προσβάσιμες μόνο με βάρκα. Αλλά και πιο τουριστικές αλλά με πεντακάθαρα νερά».

Από την Κρήτη και τη Σκιάθο μέχρι την Κέρκυρα, αυτές είναι οι ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας:

Ναυάγιο (Ζάκυνθος): Από τις πιο διάσημες παραλίες στην Ελλάδα οφείλει τη φήμη της στα ερείπια ενός σκάφους πάνω στην άμμο.

Μπάλος (Κρήτη): Βρίσκεται μεταξύ του ακρωτηρίου της Γραμβούσας και το μικρό ακρωτήρι Τηγάνι και είναι διάσημη για την λευκή άμμο και την άγρια ζωή, ενώ θυμίζει παραλία της Καραϊβικής.

Λίνδος (Ρόδος): Ιδανική για οικογένειες και για όσους λατρεύουν την αρχαιολογία.

Πρασονήσι (Ρόδος): Από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα, είναι γνωστή ως η «παραλία των δύο θαλασσών» γιατί βρέχεται από Αιγαίο Πέλαγος και τη θάλασσα της Καρπάθου.

Εγκρεμνοί (Λευκάδα): Πρώτα ακολουθείτε ένα χωματόδρομο και μετά κατεβαίνετε 300 σκαλοπάτια. Μόνο τότε μπορείτε να φτάσετε σε έναν φυσικό παράδεισο: τη λευκή παραλία των Εγκρεμνών, στη δυτική ακτή της Ελλάδας.

Ελαφονήσι (Κρήτη): Μία από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς παραλίες της Κρήτης, με κρυστάλλινα νερά και λευκή άμμο.

Σαρακίνικο (Μήλος): Είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές στην Ελλάδα με λευκά βράχια, σπηλιές και φαράγγια.

Πλάκα (Νάξος): Θεωρείται μία από τις πιο όμορφες του νησιού. Πολύ μεγάλη σε μήκος, ιδανική για πεζοπορία και όσους θέλουν να χαλαρώσουν κάτω από μία ομπρέλα.

Paradise Beach (Κως): Ψιλή άμμος και καθαρά, διάφανα νερά χάρη σε ένα ηφαιστειακό φαινόμενο που δημιουργεί φυσαλίδες και δροσίζει το νερό.

Πλατύς Γιαλός (Κεφαλονιά): Τυρκουάζ νερά, παραλία με άσπρη άμμο και άγρια φύση.

Ακρωτήριο Δράστης (Κέρκυρα): Στα βόρεια του ελληνικού νησιού, σας αφήνει άφωνους με τις μυστικές σπηλιές και τα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε. Προσοχή όμως: είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα.

Πόρτο Κατσίκι (Λευκάδα): Στο νότιο άκρο του νησιού βρίσκεται η παραλία Πόρτο Κατσίκι, ένας μικρός φυσικός παράδεισος. Μεγάλη και αμμώδης, είναι προσβάσιμη με μια σκάλα 80 σκαλιών. Λέγεται ότι εκεί κοντά έπεσε στο κενό η ποιήτρια Σαπφώ.

Κόκκινη παραλία (Σαντορίνη): Ονομάζεται έτσι από το κόκκινο χρώμα της άμμου που έρχεται σε αντίθεση με το γαλάζιο της θάλασσας. Βρίσκεται σε έναν μεγάλο όρμο στα νότια του νησιού και έχει σχηματιστεί από την διάβρωση του βουνού.

Παλαιοκαστρίτσα (Κέρκυρα): Έχει βραβευτεί πολλές φορές για την ομορφιά της και βρίσκεται στους πρόποδες ενός αρχαίου μοναστηριού.

Μύρτος (Κεφαλονιά): Η πιο διάσημη και όμορφη παραλία του νησιού. Με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα λευκά βότσαλα, δεν είναι τυχαίο που περιλαμβάνεται στις 50 πιο όμορφες παραλίες του κόσμου.

Λογαράς (Πάρος): Πολύ μεγάλη σε μήκος με κρυστάλλινα νερά, είναι μία από τις παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς μία φορά στη ζωή σου.

Φακίστρα (Πήλιο): Βαθμολογήθηκε από τους αναγνώστες της Guardian ως μία από τις 7 πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο, για τα σμαραγδένια νερά και την αντανάκλαση των δέντρων.

Άγιος Σώστης (Σέριφος): Η αμόλυντη παραλία του νησιού των Κυκλάδων.

Τσιγκράδο (Μήλος): Παραλία με λευκή άμμο και μεγάλα βράχια με σμαραγδένια νερά. Μπορείτε να πάτε από ένα μονοπάτι.

Ορνός (Μύκονος): Είναι η πιο κατάλληλη παραλία για οικογένειες με παιδιά. Τέλεια άμμο και ήρεμα ρηχά νερά, είναι ιδανική για όσους έχουν παιδιά.

Στάφυλο (Σκόπελος): Βρίσκεται μόλις 4 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκοπέλου. Η άμμος αποτελείται από μικρά βότσαλα και τα νερά είναι πεντακάθαρα.

Κουκουναριές (Σκιάθος): Θεωρείται η πιο θεαματική του νησιού. Δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τις παραλίες της Καραϊβικής.

Κόλπος Αγίου Παύλου (Ρόδος): Ιδανική για κολύμπι, βρίσκεται στη Λίνδο, κοντά στο κάστρο.

Βουτούμι (Αντίπαξοι): Αμμώδης και λευκή, προσβάσιμη από τη θάλασσα με εκπληκτική θέα.

Βάι (Κρήτη): Διάσημη για το φοινικόδασος, έχει χρυσή άμμο και καθαρά νερά.

Λαλάρια (Σκιάθος): Σμαραγδένια νερά και πανύψηλα βράχια που δίνουν μια άγρια ομορφιά σε αυτή την περίφημη ελληνική παραλία.

Φαλάσαρνα (Κρήτη): Ένας παράδεισος με λευκή άμμο που περιβάλλεται από μια θάλασσα σε αποχρώσεις του κοβαλτίου.

Κλέφτικο (Μήλος): Κοφτερά βράχια και θάλασσα που θυμίζει καραϊβική. Φτάνετε εκεί με πλοίο, περνώντας ανάμεσα από σπηλιές και λευκά πέτρινα τόξα.

Παραλία το πήδημα της Γριάς (Άνδρος): Ψιλή άμμος και κρυστάλλινα νερά. Ο θρύλος λέει ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα που πρόδωσε τον ντόπιο πληθυσμό στους Τούρκους πήδησε στη θάλασσα από τις τύψεις και μετατράπηκε σε ένα μεγάλο βράχο.

Κολώνα (Κύθνος) : Μια λωρίδα λευκής άμμου που περιβάλλεται από άγονες πλαγιές. Μπορεί να έρθει κανείς με βάρκα ή με τα πόδια μετά από μια μεγάλη διαδρομή.

Περίσσα (Σαντορίνη): Μια μεγάλη όμορφη παραλία με μαύρη άμμο μήκους 8 χιλιομέτρων, εκτεθειμένη στον άνεμο.

Κολυμπήθρες (Πάρος): Αυτή η διάσημη παραλία έχει όμορφα γαλαζοπράσινα νερά και γκρίζα βράχια με ελικοειδή και απρόβλεπτη μορφή.

Κανάλι της Αγάπης (Κέρκυρα): Μεταξύ Σιδάρι και Περουλάδες σε ένα απίστευτο τοπίο: λευκά σκαλισμένα βράχια, σπηλιές, σμαραγδένια νερά και όρμοι.

Άγιος Προκόπιος (Νάξος): Έχει μήκος περίπου 1 χιλιόμετρο και είναι προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους. Τα καταγάλανα νερά την κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή.

Κάθισμα (Λευκάδα): Βότσαλα και γαλαζοπράσινη θάλασσα σε ένα μαγευτικό σκηνικό.

Πηγή: Skiathoslife.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass