Θαλάσσια σπορ: Δαμάζοντας τα κύματα της Ελλάδας

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2016 19:25

Ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, kitesurf, wakeboard, θαλάσσιο σκι. Όποιου θαλάσσιου σπορ και αν είστε λάτρης, η δύναμη του αέρα, η μαγεία του βυθού και η ενέργεια των κυμάτων της Ελλάδας θα σας μαγέψει και με φόντο ένα μοναδικό φυσικό τοπίο θα σας προσφέρει ανεκτίμητες συγκινήσεις

Για εκείνους που αγαπούν να ανακαλύπτουν σπηλιές η Σκιάθος, η Ζάκυνθος η Κέρκυρα και η ακτογραμμή του Πηλίου είναι οι απόλυτοι καλοκαιρινοί προορισμοί. Τα ναυάγια της Σαντορίνης περιμένουν τους καταδύτες να τα ανακαλύψουν, ενώ οι παραλίες στη Λευκάδα, τη Μύκονο, την Πάρο, τη Ρόδο, την Κάρπαθο, την Κρήτη δίνουν «ραντεβού» με τα υπόλοιπα θαλάσσια σπορ.

Τοπία εκπληκτικά, με φόντο το απέραντο γαλάζιο, είναι επιλογές ιδανικές, από άνοιξη μέχρι αργά το φθινόπωρο, που σας προκαλούν να αναμετρηθείτε με τον εαυτό σας και να τον ξεπεράσετε. Ανακαλύψτε όλους τους προορισμούς που είναι ιδανικοί για θαλάσσια σπορ.

Καταδύσεις

1. Κυκλάδες: Στη Σαντορίνη θα ανακαλύψετε εξαιρετικές περιοχές για κατάδυση: είναι ο Ταξιάρχης με το ναυάγιο στην Παλιά Καμένη και στη Θηρασιά το ακρωτήρι Τρυπητή. Στη Μύκονο, θα βουτήξετε για να δείτε το ναυάγιο του Καλαφάτη, τους υφάλους του Paradise και του Super Paradise, τα ναυάγια των πλοίων «Πελοπόννησος» και «Άννα ΙΙ» και το βυθό γύρω από το γειτονικό νησάκι της Ρήνειας.

Στην Πάρο, θα θαυμάσετε τα ναυάγια των πλοίων «Μαριάνα», «Beaufighter» και την υποθαλάσσια ομορφιά στις τοποθεσίες Φρουρός, Τουρλίτης, Βρυόκαστρο και στον όρμο της Σάντα Μαρίας. Και τέλος, στην Κέα, θα γίνετε «μάρτυρας» σε ένα από τα πιο διάσημα ναυάγια σε όλο τον κόσμο, του νοσοκομειακού πλοίου «Βρετανικός», βρίσκεται από το 1916, που το βύθισαν οι Γερμανοί, στα 120μ. βάθος κοντά στο λιμάνι της Κέας. Υπάρχουν πολλά σχέδια, ώστε στο μέλλον να υπάρχει η δυνατότητα κατάδυσης στο περίφημο ναυάγιο.

2. Ιόνια νησιά: Στην Κεφαλονιά, οι καταδύσεις θα σας προσφέρουν την εμπειρία της ανακάλυψης του σπηλαίου της Μελισσάνης. Στη Ζάκυνθο, στην περιοχή της λίμνης του Κεριού θα εξερευνήσετε σπηλιές, ενώ σε άλλα σημεία του νησιού, εάν σταθείτε τυχεροί, θα κολυμπήσετε πλάι σε χελώνες Carettacaretta και φώκιες Monachusmonachus.

3. Σποράδες: Είναι ζήτημα χρόνου να επιτραπεί η οργανωμένη κατάδυση με επιβλέποντα στην περιοχή του Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου. Στα όριά του και πολύ κοντά στο νησί Περιστέρα υπάρχουν δύο από τα σημαντικότερα ναυάγια του κόσμου! Το κλασικό ναυάγιο της Περιστέρας στη θέση «Πεθαμένος» άλλαξε όλες τις επιστημονικές απόψεις για τη ναυπηγική ικανότητα των αρχαίων Ελλήνων. Επίσης, στον όρμο του Βασιλικού έχει ανακαλυφθεί το μεγαλύτερο στον κόσμο βυζαντινό ναυάγιο (12ος αιώνας) και ο αριθμός των αμφορέων ξεπερνά τους 4.000.

4. Κρήτη: Στην Αγία Πελαγία, στο Ηράκλειο της Κρήτης, θα σας εντυπωσιάσουν τα υποθαλάσσια σπήλαια.

5. Δωδεκάνησα: Η Λέρος είναι ολόκληρη ένα υποβρύχιο μουσείο, ενώ εξαιρετικούς βυθούς έχει και η Κάλυμνος με την πολύχρονη παράδοση των σφουγγαράδων της.

Αγώνες Ιστιοπλοΐας: οι δημοφιλέστερες διοργανώσεις στην Ελλάδα

Oι ιδανικές συνθήκες, που επικρατούν στα Ελληνικά πελάγη, κάνουν την ιστιοπλοΐα ασφαλή απόλαυση από τους πιο αρχάριους μέχρι τους πλέον έμπειρους ιστιοπλόους. H στενή επαφή με τη φύση στα καλύτερά της, με το βαθύ πελαγίσιο μπλε της θάλασσας, που ενώνεται με το γαλάζιο του ουρανού.

1. Το Ράλι Αιγαίου: είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος ιστιοπλοϊκός αγώνας στην Ελλάδα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1964 από τον ΠΟΙΑΘ. Συγκεντρώνει σκάφη από όλον τον κόσμο, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι ένας απαιτητικός αγώνας, που αποτελείται από 4 σκέλη των 100 ναυτικών μιλίων το καθένα.

2. Aegean Regatta: Η Aegean Regatta διοργανώνεται συνήθως στο βόρειο Αιγαίο, με εύκολες ιστιοδρομίες και πολλή διασκέδαση.

3. Ράλι Ιονίου: Στο ίδιο μοτίβο με την Aegean Regatta είναι και το Ράλι Ιονίου, που επισκέπτεται κάθε χρόνο τρία διαφορετικά ελληνικά νησιά στο Ιόνιο Πέλαγος.

4. Αττική: Για όσους βρίσκονται στην Αττική με σκάφος, σίγουρα θα υπάρχει ένας αγώνας στα μέτρα τους, αφού κάθε σαββατοκύριακο θα βρείτε κάποια διοργάνωση ιστιοπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Surfing, θαλάσσιο σκι, wakeboard: οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στην Ελλάδα

Surf – Kitesurf στην Ελλάδα: Από την άνοιξη ως αργά το φθινόπωρο, η Ελλάδα είναι προορισμός για surfers και kitesurfers. Τα καλύτερα surf–kitesurfspots στην Ελλάδα είναι τα εξής:

Βουλιαγμένη και Βάρη

Ανάβυσσος και Λαύριο (Αθηναϊκή Ριβιέρα)

Πήλιο: Χορευτό

Χαλκιδική: Σάρτη, SaniBeach

Πελοπόννησος: Καλό Νερό, Βοϊδοκοιλιά, Ελαφόνησος

Κρήτη: Κουρεμένος, Φαλάσαρνα, Ελαφονήσι, Παλαιοχώρα

Λευκάδα: Άγιος Ιωάννης (Μύλοι), Βασιλική

Κέρκυρα: Χαλικούνας, Αχαράβη

Λέσβος: Σίγρι

Λήμνος: Κέρος, Γομάτι

Μύκονος: Καλαφάτης, Κόρφος

Πάρος: Πούντα

Νάξος: Μεγάλη Βίγλα

Τήνος: Μεγάλη Κολυμπήθρα

Ρόδος: Πρασονήσι, Φαληράκι, Λάρδος

Κάρπαθος: ChickenBay

Στις περισσότερες παραλίες μπορείτε να κάνετε και windsurfing, ενώ σε όλες λειτουργούν σχολές εκμάθησης και ενοικιάζεται εξοπλισμός. Στη Βασιλική και στον Άγιο Ιωάννη Λευκάδας, σε ειδικά καταλύματα, θα φιλοξενηθείς μαζί με τον εξοπλισμό σου.

Θαλάσσιο σκι

Εάν έχετε αδυναμία στο θαλάσσιο σκι, στην Ελλάδα θα βρείτε πληθώρα επιλογών: όλες οι οργανωμένες παραλίες στα ελληνικά νησιά, τη Χαλκιδική, την Πελοπόννησο, την Αττική, αλλά και σε λίμνες, όπως των Ιωαννίνων ή του Καϊάφα θα φιλοξενήσουν τις εμπειρίες σας σε αυτό. Το θαλάσσιο σκι είναι αγαπημένο άθλημα Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, γι’ αυτό και υπάρχουν πολλοί Σύλλογοι και Όμιλοι, όπως η Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι που διοργανώνει κάθε χρόνο διεθνούς φήμης αγώνες.

Wakeboard

Aττική: «Αθηναϊκή Ριβιέρα»- Ανάβυσσος, Λαύριο, Βάρκιζα, Γαλάζια Ακτή του Μαραθώνα

Πάρος: Χρυσή Ακτή, Νέα Χρυσή Ακτή, Πούντα, Αϊ-Γιάννης -όπου οργανώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα wakeboard.

Νάξος: Άγιος Γεώργιος, Μικρή Βίγλα

Μύκονος: Φτελιά, Καλαφάτης

Ρόδος: Τριάντα, Φάνες, Πρασονήσι, Θεολόγος

Λευκάδα: Βασιλική

Ίος: Μυλοπότας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass