ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ - ΒΕΛΙΚΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

Ζώντας από «μέσα» τις ομορφιές του Κισσάβου

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2017 22:32

Κατάφυτο τοπίο, τρεχούμενα νερά, γαλήνιοι ήχοι που προκύπτουν από το θρόισμα των φύλλων. Ένας μικρός παράδεισος που ξεκινά από τη Μελιβοία και καταλήγει στη Βελίκα και τον οποίο ο καθένας μπορεί να θαυμάσει από κοντά διασχίζοντας ένα εύκολο μονοπάτι, που συνδέει τις δύο περιοχές.

Μια όμορφη διαδρομή πλάι στο ρέμα, κάτω από τον παχύ ίσκιο των δέντρων, που προσφέρεται εκτός από πεζοπορία και για βουτιές στον μικρό καταρράκτη και τη λίμνη, που συναντά ο διαβάτης κάνοντας μια μικρή παράκαμψη στο μονοπάτι.

Οι ομορφιές του Κισσάβου είναι αμέτρητες. Φαράγγια, μονοπάτια, λίμνες και καταρράκτες είναι στοιχεία που ο επισκέπτης μπορεί να βρει σε πολλά σημεία του βουνού. Ένα από αυτά είναι και το μονοπάτι που συνδέει τη Μελιβοία με τη Βελίκα. Μια εύκολη διαδρομή μέσα στο δάσος, που μπορούν να ακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι, καθώς κρύβει μόνο ομορφιές και όχι κινδύνους. Κάποιοι επιλέγουν να κάνουν κατάβαση, έχοντας ως αφετηρία τους τη Μελιβοία και άλλοι ανάβαση ξεκινώντας από τη Βελίκα, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή. Η μόνη διαφορά, όπως είναι λογικό, είναι ότι για την ανάβαση πρέπει να καταβάλετε λίγη περισσότερη προσπάθεια.

Το μονοπάτι μέσα από το ορεινό χωριό, λίγο μετά την πλατεία είναι επαρκώς σηματοδοτημένο σε όλο του το μήκος ενώ υπάρχουν και ταμπέλες που ενημερώνουν τον περιπατητή σε ποιο σημείο βρίσκεται και τι πρόκειται να βρει μπροστά του. Η διαδρομή, ανάλογα με τις στάσεις που θα κάνετε και την ταχύτητα του περπατήματος, είναι περίπου 2,5 ώρες για την κατάβαση. Υπολογίστε λίγη ώρα παραπάνω για την ανάβαση. Γενικά η πεζοπορία σε αυτό το κομμάτι είναι εύκολη, χωρίς επικίνδυνα σημεία, και ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες.

Κιόσκια, παγκάκια, ξύλινα τραπεζάκια υπάρχουν σε διάφορα σημεία για εκείνους που θέλουν να ξαποστάσουν ή ακόμη και να γευματίσουν στη σκιά των πλατανιών. Επίσης, σε πολλά σημεία της διαδρομής υπάρχουν πηγές ενώ το πιο όμορφο τοπίο και το πιο ξακουστό είναι ο μικρός καταρράκτης με τη λιμνούλα, στα νερά της οποίας προτιμούν να βουτούν αλλά και να φωτογραφίζονται οι επισκέπτες. Μάλιστα, ο καταρράκτης είναι αρκετά κοντά στη Μελιβοία, περίπου μισή ώρα από το σημείο εκκίνησης κι έτσι πολλοί είναι εκείνοι που περπατούν ως τον καταρράκτη κι επιστρέφουν, χωρίς να ολοκληρώσουν όλο το μονοπάτι.

Βέβαια, εκτός από τον υπέροχο περίπατο δίπλα στα νερά, ανάμεσα σε πλατάνια και καστανιές, οι περιπατητές έχουν και τα τυχερά τους, αφού σε όλη τη διαδρομή υπάρχουν διάσπαρτες συκιές, αγριοσυκές και βατομουριές, ό,τι πρέπει δηλαδή για λίγη ενέργεια που θα δώσει ώθηση για τη συνέχιση της διαδρομής.

Ζ. Παρμάκη – Π. Φούντα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass