Οι έφεδροι αξιωματικοί στα ακριτικά φυλάκια του Εβρου

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2018 20:15

Οι έφεδροι αξιωματικοί της Λάρισας έζησαν στιγμές γεμάτες συγκινήσεις κατά την επικοινωνία τους με τους φρουρούς των ακριτικών φυλακίων του Έβρου.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας, Απόστολος Βερέμης «η πρώτη επίσκεψη ήταν στο Ε.Φ. των Κήπων. Ο διοικητής του Φυλακίου, αντισυνταγματάρχης Κων. Τσίρος, η φρουρά και ιδιαιτέρως οι οπλίτες, μας υποδέχτηκαν με χαρά και ενθουσιασμό.

Παρών στο Φυλάκιο και ο διοικητής της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Αθανάσιος Παπαθανασίου. Με δική του πρωτοβουλία περάσαμε ελεύθερα τα διόδια, παρουσία των τελωνειακών υπαλλήλων και των αστυνομικών και επικοινωνήσαμε με τους φρουρούς της γέφυρας. Μια λεβέντισσα φρουρός και ένας οπλίτης έστεκαν σφίγγοντας το όπλο με ανεβασμένο ηθικό και περηφάνια. Φωτογραφηθήκαμε μαζί τους ζώντας ακόμα μια φορά μεγάλο θαυμασμό για τα στρατευμένα μας παιδιά. Εντύπωση έκαναν τα λόγια της κ. Βορβή προς τον ταξίαρχο: «Είμαι περήφανη σαν μάνα που δίνουμε στην πατρίδα τέτοιους φρουρούς».

Τα ίδια βιώματα, τα ίδια συναισθήματα, η ίδια συγκίνηση στο Ε.Φ. 5. Ο διοικητής της φρουράς ταγματάρχης Τσάκαλος και ο διοικητής της 3ης ταξιαρχίας, ταξίαρχος Ερμόλαος Παπαστεφανής μας ενημέρωσαν με κάθε λεπτομέρεια για την αποστολή τους και εξέφρασαν τη χαρά τους για την επίσκεψή μας. Ήταν συγκινητικά τα λόγια τους. Επίσης η παρουσία του διοικητή της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού κ. Βασιλείου Παπαδόπουλου, ήταν πολύ ζεστή.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος επισκεφτήκαμε το μοναστήρι του Αγ. Νικολάου και της Παναγίας της Παντάνασσας στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο- Λάγος, τον Νέστο και την αρχαία Αμφίπολη. Η τριήμερη αυτή εκδρομή συνετέλεσε στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του ενεργού στρατού και των εφέδρων αξιωματικών. Ακόμη καλλιέργησε την ψυχική ενότητα μεταξύ των εφέδρων αξιωματικών και επεδίωξε την ηθική και πνευματική εξύψωσή τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass