Οι πιο ρομαντικοί προορισμοί στα Ελληνικά νησιά

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2018 11:09

Ας το παραδεχτούμε, οτιδήποτε μπορεί να είναι ρομαντικό όταν το μόνο που χρειάζεστε είναι να περάσετε χρόνο με το αγαπημένο σας πρόσωπο, είτε βλέπετε τηλεόραση μαζί είτε απολαμβάνετε ένα ρομαντικό δείπνο με κεριά. Αλλά για να μετατρέψετε έναν προορισμό σε ρομαντικό, διαβάστε παρακάτω ποιά είναι κατά την γνώμη μας τα πιο ρομαντικά νησιά της Ελλάδας, στα τα οποία μπορείτε να στραφείτε για μια ονειρική απόδραση.

Σύμη

Ένα μικρό μέλος της ομάδας των Δωδεκανήσων, η Σύμη είναι ευλογημένη με φυσική ομορφιά και ηρεμία. Απολαύστε το λιμάνι και τις φιλόξενες νεοκλασικές αμφιθεατρικές βίλες. Με όμορφη αρχιτεκτονική και χαλαρή ατμόσφαιρα, η Χώρα είναι ιδανική για βόλτα χέρι-χέρι. Αλλά μην νομίζετε ότι το υπόλοιπο νησί δεν αξίζει τον κόπο: θα βρείτε γραφικά χωριά, εκπληκτικές παραλίες και κρυμμένους όρμους για να χαλαρώσετε πριν απολαύσετε ένα πλούσιο γεύμα σε μια κοντινή ταβέρνα.

Σπέτσες

Οι Σπέτσες, περίπου δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, είναι το νησί για ρομαντικές αποδράσεις. Διαθέτει πολυτελή boutique ξενοδοχεία, εξαιρετικά εστιατόρια και μικρές απομονωμένες παραλίες για ένα διάλειμμα από τον υπόλοιπο κόσμο. Περάστε την ημέρα σας με μια βόλτα με άμαξα γύρω από το λιμάνι, πριν επισκεφθείτε μια από τις πολλές ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα στην παλιά περιοχή του λιμανιού.

Κύθηρα

Ένας πολύ συχνά παραμελημένος προορισμός, τα Κύθηρα, διαθέτουν γραφικά τοπία, όμορφη φύση και χαλαρή ατμόσφαιρα. Απολαύστε μια ρομαντική βόλτα στα μικρά δρομάκια της Χώρας ή εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να εξερευνήσετε την ενδοχώρα και την πεζοπορία γύρω από το νησί. Ακόμα και μετά από μια τυπική χαλαρή μέρα στην παραλία, οι επισκέπτες θα φύγουν από το νησί και θα αισθάνονται πιο γαλήνιοι και αναζωογονημένοι.

Κέρκυρα

Με έναν απλό συνδυασμό αρχιτεκτονικής, φύσης και παραλιών, η Κέρκυρα είναι μια από τις καταλληλότερες εκδρομές στην Ελλάδα για να περάσετε λίγο χρόνο ως ζευγάρι. Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν ότι το νησί υπήρξε κορυφαία επιλογή για νεόνυμφους από την αρχαιότητα. Πράγματι, ο μυθικός ήρωας Ιάσονας παντρεύτηκε τη Μήδεια εκεί. Χρειάζεστε κάτι πιο πειστικό; Η έντονη βενετσιάνικη επιρροή, οι όμορφες παραλίες, η νόστιμη κουζίνα και τα γραφικά χωριά που διασχίζουν το νησί θα το κάνουν σίγουρα ένα καλό σημείο. Τα ζευγάρια θα έχουν μια ευχάριστη στιγμή στην Κέρκυρα, ανεξάρτητα από το αν προτιμούν μια ήσυχη γωνιά ή δεν φοβούνται τη ζωντανή παλιά πόλη.

Μήλος

Με μοναδικές παραλίες και βραχώδεις σχηματισμούς, απομονωμένα καλύμματα και γαλαζοπράσινα νερά, η Μήλος είναι ιδανική για ζευγάρια που αναζητούν ρομαντικές περιπέτειες. Φυσικά, κάντε ένα ταξίδι με πλοίο στο Κλεφτικό, περάστε ένα απόγευμα στην υπέροχη παραλία Σαρακίνικο και εξερευνήστε μικρά χωριά. Όμως, πρωτεραιότητα θα πρέπει να είναι ένα ταξίδι στην παραλία Τσιγκράδο. Μακριά από την τουριστική διαδρομή, η παραλία - αν και είναι δύσκολη η πρόσβαση - αξίζει πολύ την προσπάθεια. Θα σας υποδεχτεί το τυρκουάζ νερό και η υπέροχη αμμουδιά. Πακετάρετε μεσημεριανό και νερό και απολαύστε την παραλία για πολλές ώρες μακριά από τα πλήθη.

Ύδρα

Η Ύδρα προσελκύει πλήθη τουριστών χάρη στη κοντινή της απόσταση από την Αθήνα. Χτισμένη αμφιθεατρικά σε έναν λόφο, τα πέτρινα σπίτια της Ύδρας και τα μικρά δρομάκια είναι απλά μαγευτικά. Η Ύδρα είναι ένα μέρος από το οποίο μπορείτε να πάρετε διακοσμητικές ιδέες για την ανακαίνιση του σπιτιού σας. Επίσης, δεδομένου ότι τα οχήματα απαγορεύονται στο νησί, τα ζευγάρια μπορούν να απολαύσουν μακρινούς περιπάτους στα στενά δρομάκια της πόλης πριν φτάσουν στο τέλειο σημείο για να παρακολουθήσουν το ηλιοβασίλεμα.

Σαντορίνη

Είναι αδύνατο να παραθέσει κανείς τα πιο ρομαντικά νησιά της Ελλάδας και να μην αναφερθεί στη Σαντορίνη. Με τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα, τα χωριά στους λόφους, την υπέροχη κουζίνα και τα οινοποιεία, η Σαντορίνη είναι υψηλά στην λίστα. Δείτε την κατάλευκη αρχιτεκτονική χέρι-χέρι, πηγαίνετε σε μια γευσιγνωσία κρασιού, βγάλτε φωτογραφίες στην Κόκκινη Παραλία ή παρακολουθείστε το ηλιοβασίλεμα από την Οία από τη βεράντα κάποιου εστιατορίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass