Κορυφαίος τουριστικός προορισμός η Ελλάδα για Γερμανούς, Άγγλους και Γάλλους τουρίστες

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2015 18:45

Στην κορυφή των επιλογών για τους ξένους τουρίστες παραμένει η Ελλάδα, όπως κατέδειξε έρευνα της διαδικτυακής μηχανής κρατήσεων Trivago, με τις κύριες αγορές τουριστών για τη χώρα μας, Γερμανία Αγγλία και Γαλλία, να εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν και εφέτος.

Συγκεκριμένα, αυξημένο κατά 17,5 % φαίνεται να είναι το γενικότερο ενδιαφέρον των Γερμανών για την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, σε σχέση με την περασμένη χρονιά, πάντα σύμφωνα με τη Trivago. Οι προτιμήσεις τους, ωστόσο, φαίνεται να διαφοροποιούνται συγκριτικά με πέρυσι. Φέτος, δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση για το Αιγαίο σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά που επιθυμούσαν περισσότερο να επισκεφθούν την Κεντρική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα τη Χαλκιδική.

Επιπλέον, οι Γάλλοι συνεχίζουν να δείχνουν την προτίμησή τους για την Ελλάδα, αφού συγκριτικά με την προηγουμένη χρονιά οι σχετικές αναζητήσεις τους έχουν αυξηθεί κατά 33,7 %. Ιδιαίτερα αγαπητή για τους Γάλλους τουρίστες είναι η Κρήτη, η οποία είναι πρώτη στις προτιμήσεις τους, τόσο την περασμένη χρονιά, όσο και την τρέχουσα.

Πιστοί στις συνήθειές τους φαίνονται να είναι και οι 'Αγγλοι, οι οποίοι συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα κατά 30,9%. Τα νησιά του Ιονίου παραμένουν σταθερά στις κορυφαίες επιλογές τους, ενώ ενδιαφέρον έχει η μετατόπιση ενδιαφέροντος που φαίνεται να έχουν οι 'Αγγλοι τουρίστες στην πρώτη τους προτίμηση, αφού την περσινή πρώτη θέση κατείχε η Κρήτη, ενώ φέτος την κατέχει η περιοχή του Νοτίου Αιγαίου.

Την ίδια στιγμή, οι Σέρβοι δείχνουν ιδιαίτερα μεγάλη προτίμηση για την Κεντρική Μακεδονία, λόγω της Χαλκιδικής, ενώ οι Ρώσοι προτιμούν το Νότιο Αιγαίο.

Τέλος, την Κρήτη φαίνεται να ψηφίζουν και οι Ιταλοί, διατηρώντας τη στην πρώτη θέση των προτιμήσεών τους, τόσο πέρυσι, όσο και φέτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass