ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Χειμερινές βουτιές στα λουτρά Πόζαρ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:51

Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη

Γαλαζοπράσινοι θερμοί καταρράκτες, θεόρατα πλατάνια, ιαματικά νερά που γαργαρίζουν, ήχοι της φύσης και πέπλα υδρατμών. Όχι δεν πρόκειται για παραμύθι αλλά για τα ιαματικά λουτρά Πόζαρ στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν εκεί όπου απολαμβάνουν τις χειμερινές τους βουτιές η ψυχή και το σώμα. Λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Λάρισα, η λουτρόπολη αποτελεί ιδανικό προορισμό για το Σαββατοκύριακο καθώς συνδυάζει την ευεξία με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ενώ τα γραφικά χωρία της Πέλλας, όπως ο Άγιος Αθανάσιος και η Παναγίτσα, στους με θέα στη λίμνη Βεγορίτιδα, αποτελούν μια ακόμη αφορμή για απόδραση.

Προχωρώντας στο εσωτερικό της λουτρόπολης ο επισκέπτης συναντά το «Αλεξάνδρειο» υδροθεραπευτήριο, ένα υπερσύγχρονο κτήριο με 8 πισίνες με τεχνητούς καταρράκτες και λίγο πιο κάτω ένα μικρό παλαιοντολογικό μουσείο, όπου εκτίθεται η συλλογή απολιθωμάτων του σπηλαίου. Εδώ βρίσκεται και το πρώτο υδροθεραπευτήριο, στις εγκαταστάσεις του οποίου περιλαμβάνονται 48 ατομικοί λουτήρες, δύο εσωτερικές πισίνες και 2 μικρά χαμάμ χωρητικότητας έξι ατόμων.

Η πηγή που τροφοδοτεί με νερό τα χαμάμ αναβλύζει από βάθος 630 μέτρων όπου βρίσκεται και το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής. Ωστόσο τίποτα δεν συγκρίνεται με την απαράμιλλη ομορφιά του φυσικού ιαματικού καταρράκτης ύψους 20 μέτρων καθώς και των υπολοίπων μικρών καταρρακτών που εκτίνονται κατά μήκος του ποταμού, στους οποίους ο επισκέπτης μπορεί να κάνει το μπάνιο του τόσο για λόγους υγείας όσο και για λόγους αναψυχής.

Στα λουτρά Πόζαρ μπορείτε να απολαύσετε υδροθεραπείες που ξεκινούν από 2 ευρώ μέχρι και 15 ευρώ το άτομο, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Εκτός από τη χαλάρωση ενδείκνυνται και για μια σειρά παθήσεων όπως ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, ισχιαλγίες, βρογχίτιδες, παθήσεις του κυκλοφορικού και του αναπνευστικού συστήματος. Φυσικά από ένα τέτοιο περιβάλλον δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν και τα ειδυλλιακά καφέ. Ένα από αυτά βρίσκεται δίπλα από τη μεγάλη εξωτερική ιαματική πισίνα η οποία λειτουργεί επίσης όλο τον χρόνο και είναι κατάλληλη για την άθληση, την ίαση και την ψυχαγωγία επισκεπτών κάθε ηλικίας. Μετά την πισίνα, διαμορφωμένα μονοπάτια επιτρέπουν την εξερεύνηση του φαραγγιού του Αγίου Νικολάου και οδηγούν στον μεγάλο καταρράκτη ύψους 22 μέτρων. Σημειώνεται ότι το φαράγγι αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση και ορειβασία, αφού τα πλακόστρωτα μονοπάτια και οι ξύλινες γέφυρες ενδείκνυνται για ασφαλείς διαδρομές.

Περισσότερες πληροφορίες στα 23840.9117 4 καθώς και στο site www.Ioutrapozar.com ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ To πετρόχτιστο Thermes Pozar Resort, βρίσκεται σε απόσταση 2 λεπτών από τις ιαματικές πηγές και είναι πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο που το περιβάλλει. Διαθέτει καλαίσθητα δωμάτια 2 ή 3 ατόμων με τζάκι ή χωρίς, το καθένα από τα οποία χαρακτηρίζεται από τη δική του αισθητική. Στο χώρο του πρωινού μπορείτε να γευτείτε παραδοσιακές γεύσεις, ενώ στο μπαρ μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας συντροφιά με φίλους. Τηρώντας υψηλά στάνταρ εξυπηρέτησης, είναι σίγουρο ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου τα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να είναι η διαμονή σας μοναδική. www.thermes.com.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass